Connect with us

World Darts Championship

De Zwaan in nadeel met twee duels: “Ik denk dat er kansen zijn”

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts halve finale 2018

Jeffrey de Zwaan krijgt de kans om wereldkampioen Rob Cross pootje te lichten. The Black Cobra is in de voor het PDC World Darts Championship 2019 gekoppeld aan Nitin Kumar. Bij een zege op de darter uit India wacht een treffen met Cross. Beide duels zullen op de openingsavond worden afgewerkt, 13 december, wat een duidelijk nadeel is.

Lekker eten mee

Gezien de geschiedenis van qualifiers uit India mag het treffen met Kumar geen enkel probleem zijn voor De Zwaan. “Ik ken hem helaas ook niet. Hopelijk neemt hij lekker eten mee”, grapt de Nederlander bij RTL7Darts. Daarna wacht een treffen met Rob Cross. “Ik heb wel eens slechter geloot…”

Zware lotingen

Het zit De Zwaan de laatste jaren op de grote televisietoernooien niet bepaald mee met zijn loting. Tijdens zijn debuut op het WK wachtte Michael Smith, dit duel liep naar een allesbeslissende leg. Daarnaast werd hij al drie keer aan Michael van Gerwen gekoppeld, waaronder dit jaar op zowel de UK Open als de World Matchplay. De Zwaan won toen wel allebei deze duels.

Lekker in mijn vel

“Ik denk dat er kansen zijn tegen Cross, maar ik moet wel eerst mijn eerste partij doorkomen natuurlijk. Ik zit lekker in mijn vel, dus kom maar op.” Een groot nadeel voor de Nederlander is wel de keuze van de PDC om Cross al op de openingsavond te laten spelen. Traditioneel speelt de wereldkampioen de eerste avond van het WK, maar door de nieuwe opzet zorgt dit ervoor dat De Zwaan simpelweg in het nadeel is. Hij moet namelijk twee lange partijen afwerken.

Loting PDC World Darts Championship 2019

Delen:

Meer over World Darts Championship