Connect with us

World Darts Championship

De Zwaan kan bizarre comeback niet voltooien tegen Wright

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan is in een krankzinnig duel uitgeschakeld op het PDC WK Darts 2020. Ruim drie sets was Peter Wright de baas op het podium, zag De Zwaan kleine kansjes missen en met acht legs op rij was het 3-0 in sets en 2-0 in legs. De Schot verslapte, De Zwaan stapte in en pardoes was het 3-3 in sets. In de zevende set was er toch weer de controle bij Wright en dat wist hij in de achtste leg uit te spelen via dubbel-8.

Twee cruciale momenten

Uiteraard had Wright voor de derde wedstrijd op rij een aanpassing gedaan aan zijn setup. Het bracht hem wel gelijk de eerste twee legs met een 81- en 80-finish voor twee 15-darters. Daarop kwam De Zwaan in zijn ritme met een 98-finish voor twee 14-darters. In de vijfde leg gooide hij alleen twee slechte scores van 60 en 40, waardoor Wright met een 72-finish zijn derde 15-darter kon noteren. Een 12-darter van De Zwaan werd in de derde leg door een 149-finish gecounterd door Snakebite. De Nederlander kreeg één pijl vanaf 80 om terug te breken, maar sloeg niet toe.

Acht legs op rij

Zo was de achterstand al 2-0 in sets en viel dubbel-6 er ook niet in voor een 126-finish. Met een 80-finish kwam Wright opnieuw op voorsprong, om De Zwaan ook in de tweede leg 126 niet weg te zien krijgen. Ditmaal was bulls-eye niet raak en kwam de Nederlander er genadeloos vanaf. Wright gooide een 13-darter voor de break en een 100-finish voor de set. Met een 130-finish voor de 12-darter was de nieuwe break een feit en met een 180’er kwam Wright al op matchpoint. Dat was al de achtste leg op rij voor Wright, die plotseling zijn voet van het gaspedaal haalde.

Alles draait honderdtachtig graden om

De Zwaan kon terugslaan met een 80-finish en kreeg in de vijfde leg zes beurten de tijd om toch de set nog te pakken. Zo was de Nederlander opeens de man van het momentum en wist hij met een 64-finish vijf legs op rij te winnen. Met een 74-finish herpakte Wright zich, maar een 180’er gaf The Black Cobra de ruimte om er 3-2 in sets van te maken. De openingsleg van set zes ging naar De Zwaan, waarop de Schot pardoes weer wakker schoot. Hij gooide twee legs op rij een 180’er, alleen de break kwam er niet. Met een 122-finish voor de 12-darter dwong Wright wel een vijfde leg af en een score van 46 leek De Zwaan de das om te doen. Snakebite profiteerde niet en zo was er een zevende set. Hij werd alleen gelijk weer gebroken, voor De Zwaan een matige leg afwerkte. Beide darters pakten daarop hun eigen leg, waardoor we in een verlenging uitkwamen. Drie legs werden eenzijdig gewonnen door degene die de leg begon, maar in de achtste leg begonnen de triples van De Zwaan te haperen. Bulls-eye viel niet voor een 122-finish en Wright maakte het alsnog af.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship