Connect with us

Premier League Darts

De Zwaan kan comeback Cross niet afstoppen

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft niet kunnen winnen tijdens zijn debuut in de Premier League Darts. The Black Cobra nam een 3-1-voorsprong, maar daarna won Rob Cross vijf legs op rij. Zo heeft geen enkele van de negen contenders weten te winnen.

Fabelachtige start De Zwaan

De Zwaan en Cross speelden een adembenemend duel op het wereldkampioenschap, waar de Nederlander ondanks een torenhoog gemiddelde werd uitgeschakeld. Hij wilde revanche nemen en begon fabelachtig. Met finishes van 81 en 151 wist hij gelijk een dreun uit te delen. Cross kon maar met moeite aanhaken en zag De Zwaan 121 missen om weer een break te pakken. Dubbel-8 bracht hem de eerste leg, maar The Black Cobra counterde gelijk weer met twee 180’ers. Een 64-finish voor de 12-darter was goed voor 1-3.

Vijf op een rij

Net als op het WK wist Cross nu ook zich in de partij te bijten. Ondanks het vijandige publiek vond hij de dubbels en zag in de zesde leg De Zwaan voor het eerst een dubbel missen. Cross kon daardoor gelijkmaken en met een 89-finish was het 4-3. Een 180’er en een bulls-eye 124-finish voor de 12-darter bracht de voormalig wereldkampioen een nieuwe break. Hij won zijn vijfde leg op rij nadat De Zwaan bulls-eye niet kon vinden en had zo het eerste punt te pakken. De Zwaan counterde nog wel met zijn derde 180’er en tops (6-4), daarna was het gedaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts