Connect with us

Pro Tour

De Zwaan laat gouden kans op tweede PDC-titel liggen

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft een grote kans laten liggen om zijn tweede hoofdprijs bij de PDC te winnen. De Nederlander stond voor de vierde keer in de finale op de Pro Tour. Vorig jaar won hij één Players Championship en daar had een tweede bij kunnen komen. James Wade wist echter een 4-0-achterstand om te buigen voor zijn tweede toernooizege op rij.

Uitmuntende dag

De Zwaan wist vrijdag al twee European Tour-events te bereiken en ging zondag volledig los. Tytus Kanik, Jan Dekker, Joe Murnan, Steve Beaton, Glen Durrant en John Henderson werden verslagen. Het verschil was altijd minimaal drie legs en in de laatste drie partijen lag zijn gemiddelde ook telkens dik boven de 100 per beurt. Door de finaleplaats staat hij op een virtuele plaats voor de World Matchplay, maar hij had nog een veel grotere stap kunnen zetten.

Finale buigt zomaar om

In de finale leek het uitstekend te gaan voor De Zwaan. Hij brak met een 81-finish voor een 12-darter en maakte 4-0 met een 62-finish. The Black Cobra miste daarop twee legs op rij dubbels en zag Wade terugkomen tot 4-4. Met een 13-darter op tops herpakte De Zwaan zich, maar opnieuw vier legs op rij voor Wade met daarbij finishes van 67 en 108 brachten de Engelsman de 8-5-zege. Zo pakte Wade een derde titel in een tijdsbestek van vier toernooien.

Wattimena deelt Barney tik uit

Behalve De Zwaan stond Danny Noppert ook in de kwartfinale met winst op onder meer Gerwyn Price. Hij verloor op het nippertje van John Henderson (6-5). Jermaine Wattimena, Jelle Klaasen, Vincent van der Meer en Dirk van Duijvenbode haalden allemaal de derde ronde. Wattimena wist in de eerste ronde af te rekenen met Raymond van Barneveld. Daarmee deelde hij een direct tik uit aan Barney in de strijd om een plaats op de PDC World Cup of Darts.

Delen:

Meer over Pro Tour