Connect with us

World Darts Championship

De Zwaan met solide zege op Indiër richting Cross

Jeffrey de Zwaan heeft zonder setverlies de tweede ronde van het PDC World darts Championship 2019 bereikt. Nitin Kumar werd de eerste Indiër die een leg wist te winnen op een WK, een set zat er niet in. De Zwaan gooide twee sets lang rond de 100 per beurt, tot de focus wegzakte. Hij kwam echter niet meer in gevaar en staat later vanavond tegenover titelverdediger Rob Cross.

Foutje gelijk afgestraft

Kumar is één van de grote onbekende spelers dit WK en hij begon voortvarend. Scorend liep de Indiër weg in zijn eigen leg, om drie pijlen te missen vanaf 38. Dat kwam hem duur te staan, want de Zwaan vond tops en hield zijn eigen leg met een 180’er een een 61-finish. Scorend was de Nederlander inmiddels de baas en pakte de eerste set met 3-0 en een gemiddelde van 98,02 per beurt. Kumar stond op 82 gemiddeld en dat bleek ook gelijk het verschil in het hele duel te zijn.

Focus zakt weg

Daarmee wist de Indiër in de tweede set goed bij te blijven. De Zwaan gooide drie legs op rij een 180’er – waaronder een 11-darter – maar miste in de tweede leg drie keer op dubbel-18. Kumar profiteerde en maakte met een 18-darter ook 2-2. In de vijfde leg kwam de spanning toch op de arm van de Indiër en wist De Zwaan met een solide 15-darter (70-finish) de tweede set te pakken. De focus van De Zwaan zakte in de derde set zichtbaar weg, met vooral veel missers op de dubbels. Zijn gemiddelde kelderde van 101 naar 91. Het wist via tops wel de break te pakken in de derde leg en maakte het vervolgens af vanaf 52.

Delen:

Meer over World Darts Championship