Connect with us

European Tour

De Zwaan mist matchdarts; makkie Van Gerwen; Suljovic klopt Barney

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Michael van Gerwen is de enig overgebleven Nederlander op de European Tour in Graz. De vijfde stop van de Tour in Oostenrijk bood kansen aan zowel Jeffrey de Zwaan als Raymond van Barneveld. De Zwaan miste matchdarts, terwijl Barney het naliet om weg te lopen van Suljovic.

Opnieuw heel dichtbij

Voor de derde keer in een paar maanden tijd stonden Rob Cross en De Zwaan tegenover elkaar en opnieuw won de Engelsman. Dichterbij de zege als ditmaal was De Zwaan nog niet geweest. Het liep naar een beslissende elfde leg en daarin miste The Black Cobra liefst drie matchdarts. Daardoor kon Cross ontsnappen in zijn eigen leg met een 19-darter.

Geen leg afgestaan

In een winderig Manchester haperde de motor bij Van Gerwen donderdagavond in de Premier League Darts, twee dagen later was hij weer op stoom. De eerste leg was nog redelijk traag, waarin Steve Lennon één pijl kreeg voor een 80-finish. Het zou ook gelijk de enige dart op een dubbel zijn voor de Ier. Met een 11- en 12-darter was het al 4-0. Een 97-finish en een 15-darter betekende 6-0 met een gemiddelde van 106 per beurt voor Mighty Mike. Zondagmiddag wacht in de derde ronde Stephen Bunting.

Niet doordrukken voor dubbele break

Lokale favoriet Mensur Suljovic opende nog met een 74-finish, daarna was het Van Barneveld die met een 121-finish voor een 12-darter al naar een 1-3-voorsprong uitliep. Doordrukken kon de Nederlander niet. Hij gaf Suljovic liefst zeven beurten de tijd om diens eigen leg te pakken, gevolgd door een 73-finish voor de rebreak (3-3). Met een 107-finish wist Van Barneveld zich te herpakken voor 4-4, gevolgd door twee uitstekende legs van de Oostenrijker. Met een 15-darter kwam Suljovic op matchpoint, gevolgd door twee 180’ers. Een 82-finish voor de 11-darter bracht The Gentle de zege.

European Tour 5 Graz: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour