Connect with us

World Matchplay

De Zwaan: “Ondanks acties Wade heb ik het zelf verknald”

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan wil zich niet verschuilen achter de acties van James Wade tijdens zijn nederlaag op de World Matchplay. The Black Cobra miste vijf matchdarts en verloor uiteindelijk met 12-13 van The Machine. Na afloop had hij een nuchtere uitleg bij RTL7Darts.

In de zeik laten nemen

De analyse van de partij was eenvoudig voor De Zwaan: “Ik heb gewoon te veel wedstrijdpijlen gemist. Dat gaat niet eens zo zeer in mijn hoofd zitten, maar ik laat me te veel afleiden door Wade. Continu staat hij achter me geluid te maken en dingen te doen. Ik weet dat ik had moeten winnen en dat ik me in de zeik laat nemen door hem is mijn eigen schuld.

Zelf verknalt

Eerder in de partij miste De Zwaan al drie pijlen voor 7-3, op 9-6 volgden er twee matchdarts en op 9-8 ook nog één op bulls-eye. Hij knokte zich terug en op 12-11 kwamen er weer twee matchdarts op tops. “Ik gebruik het dan ook zeker niet als excuus, want het is gewoon mijn eigen schuld dat ik de dubbels mis. Maar dit is flink balen. Het was ook een mooie wedstrijd met goede scores en hoge finishes. Ik heb het uiteindelijk gewoon zelf verknalt.”

Delen:

Meer over World Matchplay