Connect with us

European Tour

De Zwaan onderuit tegen White; exit Van der Meer en Hendriks

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om zijn sterke optreden in Saarbrucken een vervolg te geven. In de tweede ronde van de vierde European Tour van het jaar verloor hij van Ian White. Ook Vincent van der Meer en Jerry Hendriks zijn uitgeschakeld in de Duitse stad. Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen komen zaterdagavond nog in actie.

Kansen in openingsfase

De Zwaan speelde vrijdag uitmuntend tegen Kyle Anderson, ditmaal liet hij in de eerste legs de kansen liggen. In de openingsleg werd hij gebroken doordat hij niet in zeven beurten uit was. Dat zette De Zwaan recht met een 74-finish, om in de derde leg opnieuw twee pijlen te missen. White profiteerde met een 73-finish en een 13-darter: 3-1. Vanaf dat punt gingen de legs eenzijdig richting degene die hem begon richting 5-3. In de negende leg kon De Zwaan de druk weer opvoeren en stond na twaalf pijlen op 36. White maakte het echter af met een bulls-eye 81-finish: 6-3.

Snelle achterstanden

In de derde ronde speelt White tegen Darren Webster, die afrekende met Vincent van der Meer. Het werd snel 3-0, voor Van der Meer terugkwam tot 3-2. De Engelsman liep daarna echter toch weer weg naar 5-2, om in de negende leg de klus te klaren met een 15-darter. Jerry Hendriks kwam er niet aan te pas tegen Joe Cullen. Mede door 1 uit 9 op de dubbels gaf hij de Engelsman alle ruimte om weg te lopen naar 6-1.

European Tour 4 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour