Connect with us

World Grand Prix

De Zwaan: “Opeens willen mensen met me op de foto”

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan is in Dublin verder gegaan waar hij in Blackpool al mee begonnen was. Zijn halve finale op de World Matchplay kreeg een flitsend vervolg door een 2-0-zege op Kim Huybrechts. Met name de eerste set was van een astronomisch niveau van The Black Cobra.

Ik dacht dat het hard werken werd

In negen scorende beurten wist hij liefst vier keer een 180’er af te leveren. Tegenover PDC TV gaf De Zwaan toe dat hij het vooraf niet had verwacht. “Bij het ingooien viel het niet, waardoor ik echt dacht dat ik hard moest gaan werken. Op het podium viel het wel, heerlijk. Ik zag al snel dat Kim niet veel triples raakte, daarna heb ik me gericht op mijn eigen dubbels. de triples vielen als vanzelf.”

Weet dat ik van de beste spelers kan winnen

De halve finale van de World Matchplay werkt positief, al heeft De Zwaan ook al gemerkt dat er dingen zijn veranderd. “Het geeft je veel zelfvertrouwen. Ik weet nu dat ik van de beste spelers kan winnen. Het geeft alleen ook druk. Ik ben opeens één van de grote jongens en op straat komen er mensen naar me toe om een foto te mogen maken.”

Bekijk het interview met Jeffrey de Zwaan

Delen:

Meer over World Grand Prix