Connect with us

World Darts Championship

De Zwaan overleeft matchdart voor benauwde WK-zege

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft met hangen en wurgen de derde ronde van het PDC WK Darts 2020 bereikt. Vier sets lang speelde The Black Cobra heel vlak en werd bijna aan de kant geschoven door Darin Young. De bedwinger van Raymond van Barneveld miste één matchdart en daarna had De Zwaan de benodigde agressie wel te pakken voor de 3-2-zege.

Slippertje snel rechtgezet

In de eerste leg had De Zwaan gelijk de kans om te breken, maar miste twee pijlen vanaf 52. Er volgde een 11-darter, alleen daarna had hij toch moeite met het trage tempo van Young. Zo werd de eerste set afgestaan, voor de rechte versnelling volgde. Met een 72-finish was het 1-0, gevolgd door de 87-finish voor de 11-darter. De break was een feit en dubbel-10 betekende alweer 1-1 in sets.

Matchdart overleefd

In de openingsleg van set drie miste De Zwaan opnieuw een pijl voor de break, om in de derde leg na vier beurten klaar te staan op 44. Young toverde een 104-finish uit zijn hoge hoed, waarop een zwakke vijfde leg volgde van de Nederlander. Daardoor kwam hij weer een set achter (1-2). Daarna werd het van kwaad tot erger. De Zwaan miste vier pijlen op de dubbels en zo pakte Young de break. Bulls-eye voor de rebreak vanaf 126 viel niet en met pijn en moeite kon De Zwaan wel zijn eigen leg houden voor dubbel-1 (1-2). Een vijfde leg kwam er ook door een 72-finish, voor Young toch een matchdart kreeg. Dubbel-8 viel niet en op tops dwong De Zwaan toch een vijfde leg af.

Toch de agressie te pakken

Opeens was de agressie er wel in het spel van de Nederlander, de triples beukte hij erin en de break was direct een feit. Zijn eigen leg was nog spannend doordat Young bijna 164 uit wist te gooien. Bulls-eye viel niet en zowas het op dubbel-14 toch 2-0. Met een 76-finish hield Young zijn eigen leg en gooide veel triples in de vierde leg. De Zwaan vond echter de 180’er en maakte het af vanaf 41.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship