Connect with us

European Tour

De Zwaan pakt zege met bijna negendarter; Van der Voort door

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in Wenen. Het tiende toernooi van de reeks is de herstart van de Pro Tour na de zomerstop. Jermaine Wattimena ging onderuit, waar Michael van Gerwen zaterdag instroomt tegen Kyle Anderson of Stephen Bunting.

Sterke finish tot besluit

In de middagsessie speelde Vincent van der Voort een solide partij tegen Justin Pipe. Een directe break hield hij vast tot 4-4, waarna Pipe terugkwam met een 101-finish en de rebreak: 4-4. Van der Voort opende daarop gelijk met een 180’er en zag de Engelsman bulls-eye missen vanaf 127. Daardoor was met een 13-darter de nieuwe break een feit en met een fraaie tops-tops 100-finish pakte hij de zege. Van der Voort speelt in de tweede ronde tegen Simon Whitlock.

Comeback niet afgerond

Jermaine Wattimena verloor in een vreemde partij van Christian Bunse. De jonge Duitser had de partij compleet in handen tot 2-5. Hij miste een pijl voor de wedstrijd vanaf 90 op bulls-eye en zag Wattimena met een 91-finish voor de 12-darter terugkomen tot 5-5. In de elfde leg mocht de Nederlander beginnen, om in vijf beurten maar één pijl op een dubbel te krijgen. Dubbel-16 vloog er niet in voor de 112-finish en Bunse pakte alsnog de zege op dubbel-4.

Zege met ‘bijna’ negendarter

Jeffrey de Zwaan begon wankel aan zijn partij, toch kwam hij niet in gevaar. De thuisspelende Christian Goedl wist zijn kansen niet te benutten en zo was het met een 98-finish al 2-0. Door twee missers voor de 80-finish gaf De Zwaan hem nog wel de kans om met een 120-finish terug te komen tot 2-2. Daarna kwamen er vooral missers van Goedl. Een 84-finish was goed voor 3-2, gevolgd door vier missers in twee beurten op de dubbels van de Oostenrijker: 5-2. De Zwaan maakte van de achtste leg zelf een rommeltje door zes matchdarts te missen. Hij zette dat recht met twee 180’ers, om ook triple-20 en triple-19 te raken. De negendarter bleef uit doordat de negende pijl aan de binnenkant van dubbel-12 viel. De zege was wel binnen met een 11-darter. The Black Cobra stuit nu op Darren Webster.

European Tour Wenen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in European Tour