Connect with us

World Matchplay

De Zwaan stunt opnieuw tegen Van Gerwen

Jeffrey de Zwaan heeft opnieuw voor een stunt weten te zorgen. The Black Cobra won op de UK Open al van Michael van Gerwen en die surprise herhaalde hij op de World Matchplay. Tijdens zijn debuut in Blackpool gooide de jongeling de absolute topfavoriet eraf met 10-6.

De Zwaan straft alles af

In de eerste legs leek er nog weinig aan de hand voor Van Gerwen. Hij kwam met finishes van 81 en 84 op 2-0, om in de derde leg twee pijlen vanaf 52 te laten liggen. In de vijfde en zesde leg kwamen daar vanaf 66 en 156 telkens nog één dart bij en De Zwaan was terug tot 3-3. Vanaf dat moment was het in evenwicht tot 6-6, waarna Van Gerwen zijn leg door drie missers op tops niet in zes beurten uit had. De Zwaan strafte het af en deed dat in de vijftiende leg nog een keer nadat bulls-eye niets werd gevonden vanaf 84. Een solide slotleg bracht de debutant vervolgens de 10-6-zege.

Lewis mazzelt tegen choker

In de tweede ronde wacht Adrian Lewis, al had Jackpot daarbij vooral het geluk dat James Wilson opnieuw ging choken. Twaalf maanden geleden had de voormalig nummer één van de BDO de zege voor het grijpen tegen Peter Wright, maar stortte hij bij het zicht van de haven volledig in elkaar. Dit gebeurde nu ook tegen Lewis. Bij de onderbreking was het 3-7, waarna Wilson volledig instortte. Hij pakte nog één leg voor 6-8, daarna kon Lewis met een achttien en drie 15-darters de partij nog ombuigen naar 10-8.

World Matchplay Darts 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay