Connect with us

World Matchplay

De Zwaan tevreden naar huis: “Goed vooruitzicht”

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts halve finale 2018

Jeffrey de Zwaan is ondanks zijn uitschakeling in de halve finale van de World Matchplay tevreden over zijn week in Blackpool. Als grote verrassing haalde hij de laatste vier en bood daarin ook goed partij tegen Gary Anderson. De Schot was echter subliem en wist daardoor in de slotfase toch weg te lopen.

Eerste pijl viel niet

Eerder in de week won The Black Cobra van Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Dave Chisnall. De Zwaan was dan ook toch vrolijk na de nederlaag voor de camera van RTL7. “Natuurlijk ben ik trots op de manier waarop ik dit toernooi heb gespeeld. Het is jammer dat ik van Gary verlies, maar hij stond ook wel onwijs goed te gooien. De eerste pijl kreeg ik vanavond niet goed en het voelde totaal niet lekker. Toch gooi ik 100 gemiddeld, maar het was te veel werken.”

Leg 21 was cruciaal

Het verschil werd gemaakt in leg 21, toen de Nederlander voor het eerst echt een paar pijlen op de dubbels miste. “Als je daar pijlen mist en vervolgens Gary ziet weglopen voel je dat je het daar hebt laten liggen. Het is jammer, maar ik heb een goed toernooi gespeeld. Ik ben dan ook tevreden over een derde plek. Dit is een goed vooruitzicht naar de volgende toernooien. Ik sta toch 100 gemiddeld te gooien, alleen Gary was dit keer even veel beter.”

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay