Connect with us

Pro Tour

De Zwaan vliegt top-50 binnen met verder kleine verschuivingen

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

De World Matchplay 2018 heeft niet voor grote verschuivingen gezorgd in de top van de wereldranglijst. Grote stijger is uiteraard Jeffrey de Zwaan dankzij zijn halve finale in Blackpool.

Hoogste notering ooit

De Zwaan begon het jaar met het terugveroveren van zijn tourkaart, daardoor begon de teller wel op nul. Inmiddels heeft hij een half jaar later 66.500 pond bij elkaar gegooid. Het brengt hem naar de vijftigste plaats op de wereldranglijst, al is de achterstand naar de top-32 nog wel groot. Justin Pipe bezet plaats 32 met 144.250 pond. Joe Cullen (15), Jonny Clayton (21) en James Wilson (28) staan ook op hun hoogste posities ooit.

Top-10 blijft ongewijzigd

Ondanks veel verrassingen in Blackpool is de top-10 van de wereld volledig ongewijzigd. Michael van Gerwen gaat nog altijd ruim aan kop, gevolgd door Peter Wright, Rob Cross en Gary Anderson. De finaleplaats van Mensur Suljovic brengt hem heel dichtbij Daryl Gurney, alleen The Gentle moet in de komende maanden wel heel veel ponden verdedigen door de winst in 2016 van een European Tour-event en de finale op het European Championship.

Barney stijgt twee plaatsen

Ondanks de uitschakeling in de tweede ronde is Raymond van Barneveld gestegen van plaats dertien naar elf. Kim Huybrechts en Adrian Lewis leverden wel plaatsen in. De Belg is nu nummer zestien, Lewis is zelfs weer uit de top-16 gevallen naar de achttiende stek. Jelle Klaasen en Benito van de Pas staan negentiende en twintigste. Jermaine Wattimena (33), Vincent van der Voort (35), Christian Kist (39), Jan Dekker (42) en Ron Meulenkamp (48) staan eveneens in de top-50.

Bekijk de volledige Order of Merit

Delen:

Meer over Pro Tour