Connect with us

Players Championship Finals

De Zwaan vloert Klaasen dankzij vroege break

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft op de Players Championship Finals het Nederlandse onderonsje van Jelle Klaasen gewonnen. De Zwaan pakte gelijk in de eerste leg een break en wist deze de gehele partij vast te houden. In de tweede ronde wacht Ricky Evans of Jan Dekker.

Tegenovergestelde routes

Waar De Zwaan dit jaar een flinke stap omhoog weet te zetten, is Klaasen juist aan het kwakkelen geweest met zijn vorm. The Cobra gaf recent aan dat hij eindelijk een setje pijlen heeft waar hij veel vertrouwen heeft en dan ook met een goed gevoel de slotmaand van het seizoen in gaat. Scorend had hij het wel gelijk moeilijk en werd gebroken door De Zwaan. The Black Cobra vervolgde met een 180’er en dat was goed voor 2-0. Klaasen herpakte zich, om een 66-finish tegen te krijgen (3-1).

Kansen gemist voor grote uitslag

Klaasen wist het gat te verkleinen voor de pauze en had daarna het geluk dat De Zwaan vergat om de partij te beslissen. Na een 14-darter miste de jongeling twee pijlen op tops voor de dubbele break. Klaasen gooide dubbel-2 (4-3) en zette druk in de leg van zijn landgenoot. Een tweede 180’er gaf De Zwaan toch weer het voortouw en kwam op 5-3 met een fraaie 112-finish. Er kwam gelijk een volgende maximale score, om weer twee pijlen – ditmaal vanaf 70 – te missen. Klaasen stapte in met een 88-finish en dwong een tiende leg af. Daarin vond hij twee beurten op rij geen triple en maakte De Zwaan het alsnog af met een 14-darter.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals