Connect with us

World Matchplay

De Zwaan: “Waarom zou ik de Matchplay nu niet winnen?

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018 PDC

Jeffrey de Zwaan is de sensatie op de World Matchplay. Na de zege op Michael van Gerwen moest ook Adrian Lewis eraan geloven. Na afloop was The Black Cobra dan ook dolenthousiast, hij sprak op de persconferentie met Live-Darts.

Niet druk gemaakt over Lewis

Na de ruime voorsprong voor De Zwaan van 6-1 en 9-5 kwam Lewis steeds meer terug. Door drie missers op tops was het pardoes 10-9. “Toen dacht ik mij mezelf dat ik gewoon één leg moest pushen. Dat ik het zo afmaak met een 94-finish was fantastisch.” Opvallend was dat Lewis de gehele partij opzichtig aan het vertragen was. Het leek De Zwaan weinig te doen. “Ik dacht continu aan mijn eigen spel. Blijven doen wat nodig is en me niet druk maken over wat Adrian aan het doen is. En dat lukte.”

Plaatsen was al een droom

“Ik ben nog steeds aan het dromen. Het bereiken van de kwartfinale van de World Matchplay is fantastisch.” De droom hoeft nog niet over te zijn, want ook tegen Dave Chisnall zullen er kansen komen. “We hebben een paar keer tegen elkaar gespeeld. Ik verwacht in ieder geval veel 180’ers.” De Nederlander zal ook dat duel onbevangen ingaan. “Voor het toernooi had ik geen verwachtingen. Dat ik me had weten te plaatsen was eigenlijk al een droom. En voorlopig gaat het gewoon door.”

Waarom kan ik niet winnen?

Het is vooral opvallend, omdat De Zwaan vorig jaar zijn tourkaart verloor en in januari helemaal vanaf nul moest beginnen. Inmiddels heeft hij zijn eerste Players Championship gewonnen en stond in nog twee finales op de Pro Tour. “Het grote verschil is vertrouwen. Ik voel me gewoon heel goed en waarom zou ik het toernooi nu niet kunnen winnen? Ik weet wat ik kan.”

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay