Connect with us

World Grand Prix

De Zwaan walst over Beaton heen op World Grand Prix

Jeffrey de Zwaan heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. In Dublin kwam Steve Beaton eigenlijk niet opdagen en ging De Zwaan per leg beter spelen. Met het double-in double-out systeem had De Zwaan de minste moeite en won met 2-0 in sets. In de tweede ronde wacht Michael van Gerwen of Jamie Hughes.

Rommelige start

Zowel De Zwaan als Beaton begonnen rommelig aan de partij, vooral op de dubbels. Na een flinke zoektocht vond De Zwaan dubbel-5 voor de break, gevolgd door een rebreak op dubbel-10. Een derde break volgde, doordat The Adonis dubbel-8 miste voor een 96-finish en het wel raak was voor The Black Cobra op dubbel-11. Zijn eigen leg opende De Zwaan nu met een 160-score en stond na vier beurten op 32. Dat bracht hem op dubbel-8 de eerste set.

Turbo gaat erop

Met een 15-darter knalde De Zwaan gelijk de tweede set in voor een 100-finish, om toe te kijken hoe Beaton andermaal begon te knoeien op zijn dubbels. Hij miste een volle beurt op tops, waardoor de Nederlander kon breken. Met de eerste dart was hij in zijn eigen leg alweer open en gooide er solide scores achteraan van 135 en 140. Met een 14-darter was de partij binnen. Zo staat De Zwaan net zoals vorig jaar in de tweede ronde, toen verloor hij na een eerste zege op Kim Huybrechts met 3-0 in sets van Gary Anderson.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in World Grand Prix