Connect with us

World Grand Prix

De Zwaan walst op indrukwekkende wijze over Huybrechts heen

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft op de World Grand Prix gelijk weer toegeslagen. De halve finalist van de World Matchplay bleek geen enkele moeite te hebben met Kim Huybrechts. Een flitsende eerste set werd vervolgd door een solide tweede. In de tweede ronde wacht Gary Anderson of Jonny Clayton.

180’ers vliegen er achter elkaar in

Met een snelle opening van Huybrechts counterde De Zwaan met twee 180’ers voor 1-1. In de derde leg had Huybrechts erg veel moeite om de openingsdubbel te vinden en was een volgende 180’er goed voor de break. Zijn eigen leg opende The Black Cobra met zijn derde dart, om er gelijk een vierde 180’er achteraan te gooien. Zo was de eerste set binnen. Van de negende scorende beurten in de eerste set waren er liefst vier goed voor een 180’er.

In rap tempo door

In de tweede set miste De Zwaan voor het eerst een volle beurt op de openingsleg, toch kwam hij niet in de problemen. Huybrechts miste vanaf 112 namelijk met zijn tweede dart de single-12. Ook de tweede leg wist de Zwaan niet snel te openen (1-1), om in zijn eigen leg wel gelijk toe te slaan via dubbel-16. Zonder weerstand werkte hij toe naar tops om al op matchpoint te komen. Scorend nam hij in het initiatief en maakte het af via dubbel-16.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix