Connect with us

European Championship

De Zwaan wint Nederlands onderonsje met Wattimena

Jeffrey de Zwaan heeft de kwartfinale bereikt van het European Darts Championship 2019. Dat deed hij door landgenoot Jermaine Wattimena te verslaan met 10-6. Hij bouwde een vroege voorsprong op en wist die langzaam uit te breiden richting de zege. Nu wacht in de kwartfinale Michael Smith.

De Zwaan bouwt aan voorsprong

De Zwaan vloog uit de startblokken met een 11-darter en maakte direct 2-0. Met een 158-finish kwam Wattimena in de partij, om een volle beurt te missen vanaf 40. Dat slippertje werd keihard afgestraft door een bulls-eye 85-finish. De Zwaan kreeg daarop één dart op tops voor een dubbele break, maar Wattimena kon de aansluiting houden met een tweedart 84-finish. De Zwaan hield zijn eigen leg, om Wattimena zes pijlen op de dubbels te zien missen. Zo was het pardoes 5-2 en hield The Black Cobra opnieuw zijn eigen leg voor de ruime marge. Die werd voor de onderbreking toch weer verkleind. Wattimena bleef goed scoren en pakte een rebreak (6-4).

Karrenvracht aan breaks

Waar The Machinegun tot op een leg kon komen, was het De Zwaan die er toch een 97-finish uit wist te persen voor de nieuwe break. Er kwam een 180’er bij, gevolgd door een opmerkelijk moment. Vanaf 180 gooide hij twee keer triple-20 en switchte met zijn derde dart op het laatste moment naar de 12. De angst om zich dood te gooien zorgde ervoor dat hij een dart minder kreeg op de dubbel. Dubbel-16 vond hij niet en Wattimena brak toch weer terug. Met een 80- en 74-finish waren er weer twee breeks te noteren voor 8-6. Of dat niet genoeg was kwam er nog een 146-finish van De Zwaan bovenop, om het in zijn eigen leg af te maken met zijn zevende 180’er.

European Darts Championship 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Championship