Connect with us

Pro Tour

De Zwaan wint Q-School Dag 1; finale Van Duijvenbode, halve finale Noppert

Jeffrey de Zwaan heeft een unieke prestatie neergezet. The Black Cobra wist in het Duitse Hildesheim de allereerste European Q-School te winnen. Dat was niet het enige, want hij is erin geslaagd om op de tweede dag dat hij op Q-School speelde ook voor de tweede keer een Tourkaart te verdienen. Drie jaar geleden deed hij namelijk exact hetzelfde. De dag was zeer Nederlands gekleurd.

Zinderende finale

De Zwaan heeft veel blessureleed gekend, maar de afgelopen maanden was hij alweer in goede vorm. Dat kwam nog net te laat om het wereldkampioenschap te bereiken waardoor hij uit de top-64 van de wereld viel. In Hildesheim liet hij echter gelijk zien in de Pro Tour thuis te horen. Geert Nentjes, Igor Pacic en Helge Gross gingen er met 5-0 vanaf. Tomas Seyler (5-1), Davy van Baelen (5-2), Robert Marijanovic (5-3) en Gabriel Clements (5-1) bleken ook geen partij. Spannend werd het pas in de finale tegen Dirk van Duijvenbode. Het liep naar een allesbeslissende leg en daarin sloeg De Zwaan toe met 5-4.

Goede uitgangspositie voor Duivee en Noppert

Van Duijvenbode haalde de finale door ook een zeer indrukwekkende dag af te werken. Hij won van Mathias Lang (5-0), Christoff van de Wal (5-1), Nico Blum (5-2), Dennis Verhaegen (5-1), Jesus Noguera Perea (5-0), Michael Rasztovits (5-4) en Danny Noppert (5-3). Noppert haalde dus de halve finale na een aantal zwaarbevochten zeges op onder meer Krzysztof Ratajski in de kwartfinale en Mario Robbe in de vierde ronde. Beide duels werden 5-4. Naast de vier dagwinnaars zijn er ook nog eens zes tickets voor de spelers die de meeste punten verzamelen op de vier speeldagen. Met een finale en halve finaleplek zijn de twee Nederlanders dan ook hard op weg om een tourkaart te bemachtigen. Vincent Kamphuis haalde de vijfde ronde, Michael Plooy, Mario Robbe, Melvin de Fijter en Dennis Verhaegen kwamen tot de vierde ronde. Zo pakken zij ook allen alvast punten mee voor de ranglijst.

Delen:

Meer over Pro Tour