Connect with us

World Matchplay

De Zwaan zet opnieuw topprestatie neer met vloeren Lewis

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft na Michael van Gerwen ook Adrian Lewis verslagen op de World Matchplay Darts 2018. De gewezen wereldkampioen probeerde de jonge Nederlander van zijn stuk te brengen door zijn nieuwe supertrage speelstijl tot het uiterste te drijven. Het deed De Zwaan weinig, sterker nog hij ging alleen maar sterker spelen. Vijf legs op rij zorgden voor 5-1 en 7-3. Lewis kwam even tot twee legs, gecounterd door een 120-finish en een 12-darter (9-5). Die voorsprong gaf hij niet meer weg dankzij een fabelachtige finish. In de kwartfinale wacht Dave Chisnall.

The Black Cobra laat zich niet gekmaken

Vaak zie je dat spelers die voor een grote stunt zorgen daarna moeite hebben om het niveau vast te houden. Daar was bij De Zwaan duidelijk geen sprake van. De Nederlander versloeg Michael van Gerwen en wist tegen een uitermate irritante Lewis gelijk door te stampen. Jackpot vloog vroeger over het podium, maar zijn nieuwe tactiek is om alles zo traag mogelijk uit te voeren. Eén leg leek het te werken, waarna Lewis twee pijlen miste voor de break. Vervolgens was De Zwaan niet te houden. Met een 81-finish voor een 12-darter, gevolgd door een 76-finish was het al 3-1. Zonder weerwerk van Lewis werd het 5-1 en twee legs later met een 104-finish al 6-2.

Comeback vakkundig afgeslagen


Lewis bleef zijn vertragingstactieken voortzetten, zonder al te veel invloed. De Zwaan wist zijn eigen leg alweer te houden met een 180’er en een 82-finish (12-darter). De volgende pauze werd daardoor bereikt met 7-3, gevolgd door een 121-finish van Lewis. De Engelsman ging daarna toch weer flink vertragen en dat pakte verkeerd uit. De Zwaan gooide een 180’er en een 120-finish. Zijn eigen leg bracht scores van 140, 180 en 170, Lewis deed bizar genoeg exact hetzelfde. Het was de Nederlander die als eerste mocht aanleggen vanaf 11 en dubbel-4 vond (9-5).

Fabelachtige slotleg

Lewis hield zijn eigen leg, waarop De Zwaan na twaalf pijlen alweer op 24 stond. Zo kwam hij op matchpoint, waarop Lewis nog twee 180’ers gooide. Zijn eigen leg wist hij echter weer sterk te openen met scores van 140, 81 en 180. Drie pijlen op tops vlogen er alleen niet in en zo kwam Lewis nog terug tot 10-8. De Engelsman hield zijn eigen leg, gevolgd door een zenuwachtige twintigste leg. Daarin keerde de zaal zich tegen De Zwaan, maar hij bleef koel en maakte het af met een fabelachtige 94-finish via single-18, dubbel-18 en tops.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay