Connect with us

World Darts Championship

Debutant Baggish maakt sprookje waar en mag naar PDC WK Darts

Danny Baggish US Darts Masters 2019

Danny Baggish heeft het derde North American Championship gewonnen. De 35-jarige Amerikaan uit Florida liet zich voor het eerst zien en was gelijk uitmuntend. In de finale versloeg de op Guam geboren darter titelverdediger Jeff Smith met 6-5. Het levert hem een ticket op voor het PDC World Darts Championship 2020.

Direct indruk gemaakt

Baggish had zich nog niet laten zien op de CDC, de Noord-Amerikaanse Tour van de PDC, en kwam de afgelopen dagen dan ook als een surprise door de qualifiers. Dat deed hij echter met uitmuntend spel, want zijn gemiddeldes tikten regelmatig de 100 per beurt aan. Op de US Darts Masters wist hij donderdag niet te stunten tegen Daryl Gurney, vooral doordat de dubbels niet vielen. Scorend was het wel solide en dat zette hij voort.

Beste Noord-Amerikaanse spelers

De acht beste Noord-Amerikaanse spelers van de qualifiers streden onderling in het finaletoernooi om de titel, een cheque van 10.000 dollar én een startbewijs voor het wereldkampioenschap. Baggish won met 6-2 van Elliot Milk en speelde daarna een thriller tegen Leonard Gates. Gates miste één matchdart en daarop won Baggish met 6-5. In de onderste helft van het speelschema stonden de vier bekendste namen tegenover elkaar.

Twee keer een matchdart overleefd

Darin Young won van Jim Long, terwijl Jeff Smith ruim won van Gary Mawson. De beste Canadees en Amerikaan van het circuit streden tegen elkaar, waarbij Smith met 6-4 won. Zo stond de titelverdediger opnieuw in de finale, maar daarin moest hij wel al snel tegen een achterstand aankijken. Smith kwam terug tot een elfde leg, waarin hij één dart op bulls-eye kreeg voor de titel. The Silencer gooide die dart heel ver van het rode stipje, waarop Baggish tops er direct ingooide.

Delen:

Meer over World Darts Championship