Connect with us

Premier League Darts

Debutanten boeken gelijk Premier League-zege in Aberdeen

Nathan Aspinall PL Darts 2020 Aberdeen

Nathan Aspinall en Glen Durrant hebben bij hun debuut in de Premier League Darts 2020 gelijk weten te winnen. Aspinall had eigenlijk een makkie aan ‘Challenger’ John Henderson, Durrant won met 7-3 van Michael Smith.

Henderson alleen tijdens walk-on ‘hot’

Voor Aspinall leek het op voorhand lastig te worden om vooral om te gaan met het publiek in Aberdeen. Henderson werd vorig jaar als een held onthaald voor eigen publiek en het werd een legendarische walk-on. Daardoor werd hij opnieuw uitgenodigd, maar kijk je puur naar zijn niveau moet je daar toch grote vraagtekens achter zetten. Speelde The Highlander vorig jaar een prima partij, nu bleef hij steken op 81 gemiddeld. Zo kon Aspinall zijn bibbers van zich afschudden, een 170-finish gooien en toch eenvoudig met 7-3 winnen. Durrant was met dezelfde cijfers verrassend te sterk voor Michael Smith, die afgelopen week nog de finale haalde van The Masters.

24-darter

Gary Anderson is na een jaar afwezigheid terug in de Premier League. Hij was lang in gevecht met Daryl Gurney, waarbij de Noord-Ier na een break in de zevende leg het in de achtste leg liet liggen. Drie volle beurten op de dubbels waren niet aan hem besteed en zo kwam Anderson met een 24-darter op 4-4. Gurney maakte nog wel 4-5, maar daarna waren drie legs op rij voor Anderson goed voor 7-5. Dar deed hij met een 13-darter voor de break (na weer één misser van Gurney) en twee 12-darters op rij. Rob Cross was na zijn afgang op The Masters weer opgeleefd en leek zelfs te gaan winnen van Gerwyn Price. The Iceman toverde met een 130-finish en een 13-darter toch nog een 6-5 op het bord.

Premier League Darts 2020: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts