Connect with us

Players Championship Finals

Dekker bereikt eerste kwartfinale op groot PDC-toernooi

Jan Dekker PC Finals 2017 Darts PDC

Jan Dekker heeft zijn eerste kwartfinale op een groot PDC-toernooi bereikt. Dankzij een 10-5-zege op Peter Jacques wist de Drent de laatste acht te bereiken van de Players Championship Finals. Daarin wacht zondagmiddag een zware opgeave tegen Michael van Gerwen.

Moeizaam loskomen

Dekker heeft dit weekend al een knap rijtje spelers verslagen met Michael Smith en Simon Whitlock. Op papier was Jacques dus een makkelijkere klant, maar met name in de eerste sessie kwam de Drent maar niet los. De debuterende Engelsman kon bijblijven tot 2-2, waarna Dekker toch wist te versnellen. De tweevoudig halve finalist van Lakeside liep naar 2-5, voor Jacques in de partij wist blijven te hangen met een 100-finish.

Gepareerd met 180’er, toegeslagen met 87-finish

Die marge bleef op het bord staan tot 5-7, waarop Jacques de aanval inzette met een 180’er. Dekker wist te counteren met zijn tweede maximale score van de partij en gooide dubbel-10 gelijk uit om de leg toch te behouden. Daarop wist hij zelf de druk op te voeren naar Jacques en pakte met een 87-finish de dubbele break. Zijn eigen leg bracht geen enkele score van 100 of meer, maar met een 68-finish was de partij wel binnen.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals