Connect with us

World Darts Championship

Dekker boekt krankzinnige WK-zege op Joyce

Jan Dekker heeft op bizarre wijze de tweede ronde van het PDC WK Darts 2020 bereikt. Ryan Joyce schoot bij een 2-0-achterstand wakker en leek alsnog te gaan winnen. De Engelsman miste vier matchdarts en Double Dekker pakte toch nog de zege. Hij staat nu tegenover Jonny Clayton.

Moeizame start levert toch setwinst op

Na een moeizaam jaar wist Dekker via een kwalificatietoernooi alsnog het WK te bereiken en trof met Ryan Joyce de kwartfinalist van vorig jaar. Joyce kon die verrassing in 2019 absoluut geen vervolg geven en dat bleek ook in Alexandra Palace. De eerste leg wist hij nog te pakken, daarna nam Dekker de regie over met een 94-finish. De vierde leg bracht de eerste 180’er voor de Nederlander, die voor het eerst ook begon te knoeien op de dubbels. Joyce deed dat echter nog veel meer door vier keer op tops te missen. Zo was het ondanks een gemiddelde van 81 voor de Double Dekker toch 1-0 in sets.

Joyce onherkenbaar

Met een 180’er wist Dekker gelijk weer te breken en Joyce was absoluut onherkenbaar. Zijn dertiende dart naar de dubbel leverde zowaar hem een tweede leg op, maar in de vierde leg bleek hoe laag zijn vertrouwen is. Vanaf 501 ging hij gelijk naar de triple-19, simpelweg omdat hij triple-20 niet kon vinden. Het bracht geen enkel succes en zo kon Dekker op 2-0 in sets komen. De gemiddeldes: 81,51 tegen de 77,57 van Joyce waren veelzeggend.

Ruthless schrikt wakker

Met zijn rug tegen de muur schoot Joyce opeens wakker. Hij opende de derde set met een 11-darter en kwam op 1-2 in sets met onder andere een 110-finish. Dekker herpakte zich in de vierde set met een 118-finish, toch was het Joyce met de kansen. Hij miste vier pijlen voor setwinst, alleen Dekker strafte het met zijn drie kansen niet af. Zo kwam er toch een vijfde set.

Vier matchdarts

Daarin was de break gelijk weer daar door een 87-finish van Joyce, maar sloeg Dekker terug. Daarna kon hij alleen geen triple meer vinden. Joyce liep eenvoudig weg en kon het afmaken vanaf 32. De Engelsman miste drie matchdarts en met een 90-finish dwong Dekker toch een allesbeslissende leg af. Daarin mocht de Nederlander beginnen, om vanaf 120 een matchdart te missen. Joyce miste dubbel-16 voor de vierde keer en dubbel-10 bracht Dekker de bizarre zege.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship