Connect with us

World Series of Darts

Dekker en Klaasen gelijk onderuit op World Series Finals

Jelle Klaasen Premier League Ahoy

Jan Dekker en Jelle Klaasen zijn er niet in geslaagd om zich bij de top-8 van de World Series-ranking te voegen. Die zijn automatisch geplaatst voor de tweede ronde van de World Series Finals. In Schotland speelden zestien spelers om zich bij dit achttal te voegen in de tweede ronde.

Dekker te laat op stoom

Dekker kwam vooral scorend in de problemen tegen de zeer solide spelende Simon Stevenson. De Engelsman kende een goed debuutjaar bij de PDC, maar verdween dit jaar bijna compleet van de radar. The Mirror Man won wel een plaats op de World Series Finals via het kwalificatietoernooi, de route die ook Dekker bewandelde. Stevenson was echter gelijk scorend solide en maakte geen fouten op de dubbels. Dekker maakte nog gelijk met een 88-finish, om in de vierde leg twee dubbels te missen. Stevenson stapte in met een 180’er en een 117-finish met Dekker op 32 voor 1-5. De Nederlander kwam nog twee legs dichterbij, maar kon aan de 71-finish niets meer doen.

Klaasen kan matig duel er niet uitslepen

Klaasen trof het niet met de loting, want van Corey Cadby wordt de komende weken erg veel verwacht. De Australiër moet maandag het wereldkampioenschap bij de jeugd spelen zowel zijn titel verdedigen als proberen om het PDC World Darts Championship nog te bereiken. Koud uit Australië ingevlogen was hij nog niet al te scherp, maar daar kon Klaasen niet van profiteren. Cadby kwam op 1-3, voor de Nederlander terugkwam met een 146-finish. Klaasen kreeg ook nog eens zes beurten de tijd om terug te breken. Die kans liet hij liggen (2-4) en die voorsprong gaf de Aussie niet meer uit handen.

World Series Finals: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts