Connect with us

World Darts Championship

Dekker hardhandig afgeschminkt door Clayton

Jan Dekker is in de tweede ronde van het PDC WK Darts 2020 uitgeschakeld. In de eerste ronde had hij nog alle mazzel dat Ryan Joyce vier matchdarts miste, zover kwam het tegen Jonny Clayton niet. De Welshman liep met goede finishes weg en strafte het wisselvallige spel van Dekker continu af. Hij treft nu Stephen Bunting.

Alles of niets legs

Dekker kwam heel matig op gang en gaf Clayton gelijk zes beurten de tijd om op 2-0 te komen. Met een 15-darter schoot Dekker wakker en knalde er een 180’er achteraan. In zijn eigen leg was het daarna weer niets met in vier beurten scores van 58, 45, 100 en 85. In de tweede set zette dat patroon zich voort en kwam Clayton met een 121-finish alweer op 2-0. Dekker schoot opnieuw wakker en raakte opeens weer alles. Met een 81-finish was de rebreak een feit en hij was op weg naar een vijfde leg. Twee miste pijlen op dubbel-8 werden genadeloos afgestraft door The Ferret met een 78-finish: 2-0.

Frustratie neemt toe

Het geloof bij Dekker was eigenlijk al verdwenen, want hij becommentarieerde cynisch zijn eigen beurten wanneer hij een keer een triple vond. Vanaf 99 kon dubbel-16 niet worden gevonden en Clayton knalde er nog een 139-finish overheen. Het werd voor de Nederlander van kwaad tot erger en hij miste ook nog eens vier pijlen in zijn eigen leg. Clayton maakte het dan ook af op dubbel-16.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship