Connect with us

European Tour

Dekker, Klaasen, Van Gerwen en Van de Pas naar finaledag Sindelfingen

Vier Nederlanders komen terug bij de laatste-16 van de European Tour in het Duitse Sindelfingen. Op het vierde toernooi van de EuroTour maakten de drie geplaatste Nederlanders hun status waar. Daarnaast zette Jan Dekker zijn uitmuntende vorm voort door dit keer van Alan Norris te winnen.

160-finish voor Dekker

Dekker gooide vrijdag ruim 108 gemiddeld in de eerste ronde, zo scherp was hij ditmaal niet. Alan Norris was scorend de betere, alleen miste hij veel kansen om toe te slaan. Met name in de zevende leg ontsnapte Dekker, om daarop een beslissende elfde leg te moeten spelen. Daarin knalde de Drent er een 160-finish uit voor de 6-5-zege. In de derde ronde staat hij zondagmiddag tegenover Kim Huybrechts.

Moeizame zeges

Klaasen speelde het Nederlandse onderonsje tegen Dirk van Duijvenbode en dat werd voor allebei de spelers een zware bevalling. Met moeite kwam Klaasen uit op een gemiddelde boven de 80 per beurt, dat was wel voldoende voor de 6-2-zege. Van de Pas had het ook ontzettend lastig met Joe Murnan. De finalist van het vorige Euro Tour-event overleefde in de tiende leg een matchdart en denderde in de elfde leg toch weg van de Engelsman. Van Gerwen speelde scorend een uitstekende partij tegen Keegan Brown, maar was op de dubbels erg slordig (6 uit 21). Uiteindelijk brak het hem dat niet op: 6-2. In de derde ronde speelt Mighty Mike zondag tegen de verrassende Fin Ulf Ceder, Van de Pas treft Gerwyn Price en Klaasen ontmoet Mark Webster.

European Tour 4: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour