Connect with us

World Darts Championship

Dekker komt stress en superstart Ashton te boven voor WK-zege

Jan Dekker heeft de veelbesproken wedstrijd tegen Lisa Ashton op het PDC World Darts Championship 2019 weten te winnen. De Britse begon fabelachtig en pakte de eerste set. Ook de derde set liep naar een vijfde leg, waarin Dekker de set pakte. Een 101-finish in de vierde set was vervolgend beslissend. Dekker speelt in de tweede ronde tegen Mervyn King.

Waanzinnige start Ashton

Door de uitbreiding van 72 naar 96 spelers heeft de PDC dit jaar twee kwalificatietoernooien gehouden voor dames. Lisa Ashton won het Britse toernooi en als viervoudig Lakeside-kampioene met afstand de beste dame. Dat liet ze gelijk zien met waanzinnig spel. Ze brak Dekker met een 110-finish, om haar eigen leg ook uit te gooien in vijftien pijlen. Dekker kon zijn eerste 180’er noteren, maar stond zichtbaar stijf van de spanning. Daar kreeg hij ook nog een bulls-eye 121-finish overheen en Ashton pakte de set met een gemiddelde van 107,36 per beurt.

‘Gerwyn’ Dekker brult zich naar 1-1

De pauze na de set kwam met name Dekker goed uit, die met een 180’er aan de herstart begon. Daar leverde een hele grote oerkreet op die hij als een volmaakte Gerwyn Price ging vieren. Dubbel-8 viel erin voor de break en dat was aanleiding om de confrontatie met het publiek op te zoeken. Ashton miste drie pijlen om direct terug te breken en speelde daarop een scorend mindere leg. Zo was het 1-1 in sets.

Zenuwachtige vijfde leg

Het leek even heel snel te gaan voor Dekker, want hij won nog eens twee legs op rij. Een pijl voor de 104-finish en setwinst vond hij niet, waarop Ashton terug wist te breken. Ze hield haar eigen leg op dubbel-10 en er kwam een zeer zenuwachtige vijfde leg. Dekker vond daarin een 177-score en zag Ashton fouten maken. Ze zette zich weg op 168 en kon vanaf 108 geen triple vinden. Zodoende was het via tops toch 2-1 voor Dekker. Ashton hield haar eigen leg en stond in de vierde set klaar op 76 om te breken. Dekker gooide een 101-finish en besliste daarmee het duel. Hij brak en gooide het uit via dubbel-8.

Delen:

Meer over World Darts Championship