Connect with us

World Darts Championship

Dekker laat te veel kansen liggen en wordt gevloerd door Dreammaker

Jan Dekker PDC WK Darts 2018

Jan Dekker is uitgeschakeld op het PDC World Darts Championship 2018. Dimitri Van den Bergh was in zes sets te sterk. Beide darters pakten een vlotte set, waarop de finishes van de Belg het verschil maakten. Dekker was scorend zelfs de baas, alleen hij vond zelf de dubbels niet. Van den Bergh vuurde er finishes in van 108, 126 en 95. Daarmee liep hij naar 1-3 in sets. Dekker brak terug, alleen daarna viel hij toch stil.

Allebei een vlotte set

Dekker en Van den Bergh hadden allebei voor een verrassing gezorgd in de eerste ronde en hadden moeite om direct weer het hoge niveau te vinden. Dekker had de meeste opstartproblemen en zo was het na drie legs al 0-1. De Drent, tegenwoordig woonachtig in Friesland, won in zijn eerste duel van Jelle Klaasen maar is de afgelopen week wel flink verkouden geworden. Flink snuivend wist hij de partij op te starten met een 72-finish en pakte daarna ook de tweede set met een 67-finish.

Hoge finishes maken het verschil

De partij lag open en opvallend genoeg was Dekker scorend inmiddels beter dan de Belg. Het gemiddelde van Van den Bergh kwam maar met moeite boven de 90 per beurt uit, alleen op de dubbels was hij bijna foutloos. Met een 108-finish wist Dreammaker terug te breken, met Dekker op 18. Daar kwam in de vierde leg ook nog een 126-finish overheen voor de set. De Nederlander opende de vierde set met een 100-finish voor de 11-darter, alleen miste bulls-eye voor de 125-finish. Van den Bergh gooide dubbel-8 gelijk weer uit voor inmiddels 8 uit 10 op de dubbels. Dekker kon in de set wel weer op voorsprong komen, alleen hij miste een volle beurt op zijn favoriete dubbel-16. Van den Bergh beukte daarop nog maar een 95-finish erin, om in de vierde leg zowaar twee pijlen op de dubbels te missen. Dekker kon het vanaf 121 niet afstraffen en zo was het toch 1-3 in sets.

Na break niet doorgezet

In de vijfde set vielen die dubbels even wat minder bij de Belg en daar wist Dekker gelijk van te profiteren. Hij brak Van den Berg op dubbel-18 en knalde zijn eigen leg ook binnen met een 74-finish. Zijn gemiddelde lag inmiddels op ruim 99 per beurt, waar de Belg bleef hangen op 93. De Nederlander gooide zijn eigen leg alleen niet uit in vijf beurten en werd daardoor in de zesde set gelijk gebroken. Ondanks een 180’er was Van den Bergh ook niet in vijf beuren klaar in zijn eigen leg, maar Dekker stond te ver weg om het af te straffen. Er kwam nog een maximale score overheen van de Belg en hij maakte het af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship