Connect with us

UK Open

Dekker, Nentjes, De Zwaan en Kist in vierde ronde UK Open

Jan Dekker PDC WK Darts 2018

Jan Dekker, Geert Nentjes, Jeffrey de Zwaan en Christian Kist hebben de middagsessie van de UK Open Darts 2019 weten door te komen. Zij voegen zich bij Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas in de vierde ronde van de UK Open. Daarnaast zijn ze verzekerd van 2.000 pond aan prijzengeld. De derde ronde was echter een flink slagveld voor de Nederlanders.

IJzersterke zeges Dekker en Nentjes

Jan Dekker speelde een ijzersterke partij tegen Harry Ward. Hij vloog weg naar 3-0, om de jonge Engelsman een tussensprint te zien plaatsen. Vanaf 3-4 was het weer aan Dekker. Met een 81-finish kwam hij op gelijke hoogte, om zijn eigen leg te pakken met een 14-darter. Scorend liep hij weg in de leg van Ward door onder meer een 177-score en won met 6-4. Imponerend was ook het optreden van Geert Nentjes. De man van Urk trof de lastig te bespelen Justin Pipe, maar bleek geen enkel moeite te hebben met de snelheid. Solide legs brachten hem al naar 4-0, om het af te maken met finishes van 116 en 88: 6-0.

De Zwaan neemt revanche

Vorige week wist Mario Robbe nog te winnen van Jeffrey de Zwaan tijdens een Euro Tour-qualifier. The Black Cobra nam nu revanche. Het werd snel 3-0, voor de jongeling stilviel. Robbe profiteerde met legs van 19- en 18-darts, voor De Zwaan weer wakker schoot. Met een 78-finish was de break weer een feit, gevolgd door een 95-finish voor de 12-darter. De achtste leg werd opnieuw een break voor de 6-2-zege. Christian Kist heeft in een jojo wedstrijd gewonnen van Andy Boulton. Van 0-2 werd het 3-2, om Boulton weer naar 3-4 te zien lopen. Drie 15-darters op rij brachten Kist toch de zege.

Noppy komt niet opdagen

Danny Noppert wist vorige week twee halve finales te bereiken op de Pro Tour, die vorm nam hij totaal niet mee naar Minehead. Geen moment kwam hij in zijn spel en Michael Mansell kon dan ook eenvoudig weglopen. Het was dat de Noord-Ier een rommeltje maakte van de vijfde leg, waardoor Noppert nog een leg kon pakken. Hij verloor uiteindelijk met 6-1 en overlegde een gemiddelde van slechts 84,3 per beurt. Ook Dirk van Duijvenbode speelde een matig duel tegen Reece Robinson. Hij verloor met 6-4 van Reece Robinson met slechts 83,6 per beurt. Wel was hij zeven pijlen onderweg naar een negendarter, maar het mocht niet baten.

The Bomb mist matchdarts

Ron Meulenkamp knokte zich helemaal terug in de partij tegen Adam Hunt. Van 0-4 en 3-5 werd het toch 5-5. Meulenkamp mocht de slotleg beginnen, om bulls-eye voor de 170-finish te missen. Doordat Hunt niet toesloeg vanaf 68 kwam er de herkansing, alleen ook die was niet aan de Nederlander besteed. Zo verloor The Bomb met 5-6. Vincent van der Voort geen moment op stoom komen tegen Luke Humphries. De jonge Engelsman begon sterk, maar gaf daarna veel kansen aan Fast Vinnie. Die pakte ze niet aan en ging er dan ook af met liefst 6-1. Vincent Kamphuis speelde een uitstekend duel met Scott Taylor, waarin één break beslissend bleek. In de achtste leg was Kamphuis niet in vijf beurten uit en Taylor sloeg gelijk toe: 6-3. Yordi Meeuwisse pakte tegen Ross Smith de openingsleg, maar ging er daarna vanaf: 3-6.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

Meer over UK Open