Connect with us

UK Open

Dekker, Nentjes en Van de Pas gaan ook kopje onder

Jan Dekker, Geert Nentjes en Benito van de Pas hebben het niet kunnen bolwerken in de vierde ronde van de UK Open Darts 2019. Daardoor is Jermaine Wattimena de enige Nederlander die zaterdag terugkomt voor de vijfde ronde.

Sterke Duitsers

Zowel Nentjes als Van de Pas kwamen tegenover een zeer sterke Duitser te staan. Max Hopp heeft het afgelopen jaar een grote stap gezet en noteerde tegen Nentjes alweer een gemiddelde van 102,6 per beurt. Tot de zesde leg kon de Nederlander bijblijven, toen was een 81-fnish voor de 12-darter de start om weg te lopen. Een reeks van 14- en 15-darters werd afgesloten met een 11-darter voor de 10-3-zege. Gabriel Clemens haalde vorige week al een finale van een Players Championship en liet ook tegen Van de Pas zijn goede vorm zien. Van 3-0 denderde hij naar 6-1 en werd het uiteindelijk 10-3.

Dekker komt te laat op gang

Voor Jan Dekker leken er kansen te liggen tegen Simon Whitlock. De Australiër heeft een dramatische reeks achter de rug op de Pro Tour, maar kon in de openingsfase te makkelijk weglopen van de Nederlander. Met een 16-darter was de break gelijk een feit, gevolgd door finishes van 74 en 76. The Wizard kreeg zelfs zeven beurten de tijd voor 0-4, voor Dekker ook aan de partij begon. Het werd 2-4, maar daar bleef het bij. Met een 88-finish was er alweer een nieuwe break en de definitieve tik kwam in de elfde leg met een 167-finish. Daarmee werd het 3-8 en twee legs later was het gedaan.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open