Connect with us

World Darts Championship

Dekker: “Op papier kun je alleen maar verliezen”

Jan Dekker PDC WK Darts 2018

Jan Dekker zal een flinke klus krijgen in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2019. De Drent, tegenwoordig woonachtig in Friesland, moet namelijk aanleggen tegen Lisa Ashton. De Engelse is de laatste jaren een klasse apart bij de dames en zal zich nu voor het eerst komen melden in Alexandra Palace.

Twee dames van de partij

Door de uitbreiding van 72 naar 96 spelers heeft de PDC dit jaar ook twee plaatsen ingeruimd voor dames. De afgelopen weken waren er twee kwalificatietoernooien en Ashton won de Britse versie. De wijze waarop was indrukwekkend, want ze stond bijna geen leg af. Samen met Anastasia Dobromyslova is Ashton dan ook van de partij, nadat de Russin in 2009 ook al eens in Alexandra Palace speelde. Ook toen kwam er een Nederlander uit de ballenbak: Remco van Eijden. De Noord-Hollander won toen dat duel.

Stukje spanning bij kijken

Tegenover RTL7Darts gaf Dekker een snelle reactie na de loting. “Om eerlijk te zijn: ‘het is een partij die je op papier alleen maar kunt verliezen’. Iedereen op het WK kan fantastisch gooien, maar er komt nu ook een stukje spanning bij kijken. Mogelijk moet ik daar de komende weken aandacht aan schenken. Op voorhand is Ashton geen tegenstander die je graag treft, simpelweg omdat iedereen verwacht dat je het wel even wint. Ik moet gewoon keihard gaan knallen en als ik mijn niveau haal dan moet ik zeer kunnen winnen.” De winnaar van het duel tussen Dekker en Ashton staat in de tweede ronde tegenover Mervyn King.

Loting PDC World Darts Championship 2019

Delen:

Meer over World Darts Championship