Connect with us

European Tour

Dekker pakt EK-ticket; zege voor Van Gerwen bij rentree

Jan Dekker beleeft een topweek. Plaatste hij zich midweeks voor de World Series Finals en de Players Championship Finals, vrijdag kwam daar het wereldkampioenschap bij en zaterdag het European Championship. Hij speelde zich daarvoor veilig door op de laatste European Tour in Gottingen in de tweede ronde te winnen van Mervyn King. Ook Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort haalden de finaledag.

Uitmuntend weekend

Vrijdag won Dekker al met 6-0 van Christian Kist. Kist kon door problemen aan zijn werparm geen normaal niveau halen, maar ondertussen gooide Dekker wel ruim 99 per beurt. Ook tegen King was hij uitstekend op dreef en gooide lange tijd ruim boven de 100 per beurt. Het bracht hem dan ook naar de klinkende 6-1-zege. In de derde ronde wacht Simon Whitlock. De Australiër won met 6-4 van Krzysztof Ratajski en hielp daarmee Kevin Painter. The Artist heeft het zestiende ticket voor het wereldkampioenschap via de Pro Tour Order of Merit in handen. Dit weekend kan alleen Andy Boulton hem daar nog vanaf stoten als hij het toernooi wint. X-Factor hield die hoop levend door kersvers major-winnaar Daryl Gurney op een pijnlijke 6-3-nederlaag te presenteren.

Kwartet Nederlanders door

Naast Dekker zijn er nog drie Nederlanders verder. Van Gerwen maakte zijn rentree na de dramatisch verlopen World Grand Prix en won zonder te overtuigen met 6-3 van Zoran Lerchbacher. Hij staat nu tegenover Stephen Bunting. Van der Voort speelde een uitstekende elfde leg en won daardoor van Ian White (6-5) en hij speelt nu tegen Boulton. Klaasen had geen kind aan Chris Dobey (6-1) en legt morgen aan tegen Dave Chisnall. Jermaine Wattimena werd uitgeschakeld door Michael Smith (6-3), terwijl Benito van de Pas er pijnlijk vanaf ging met 6-0 tegen Keegan Brown.

European Tour 12: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour