Connect with us

European Tour

Dekker, Van der Voort en Wattimena naar tweede ronde in Gottingen

Jan Dekker heeft zich in Duitsland definitief weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap. De Drent won net zoals Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort in de eerste ronde van het twaalfde European Tour-event in Gottingen. Yordi Meeuwisse en Christian Kist gingen onderuit, waarbij met name de partij van Kist pijnlijk was.

Kist huilend op het podium

Kist heeft al jaren last van jicht, waarvan de klachten zeer wisselend zijn. Ditmaal was spelen voor hem eigenlijk niet mogelijk, maar besloot de voormalig Lakeside-kampioen toch het podium op te stappen. Gooien kon hij echter amper, waardoor Dekker – die zelf overigens wel goed speelde met ruim 99 gemiddeld – eenvoudig met 6-0 kon winnen. Het leverde echter pijnlijke beelden op, want in de laatste legs hield Kist het niet meer droog. Dekker speelt zaterdag tegen Mervyn King, waarbij hij opnieuw belangrijke zaken kan doen. Een overwinning zal hem namelijk naar het Europees kampioenschap brengen, op dit moment staat hij op de 31ste stek waar er 32 spelers naar Hasselt mogen afreizen.

Wattimena vecht voor laatste kans

Eén van de spelers die hem nog kan inhalen is Wattimena. Hij stond eerder deze week ook al in een halve finale op het Players Championship en zekerde zich daardoor van het WK. In Gottingen won Wattimena in de eerste ronde van Mick Todd en treft nu Michael Smith. Om het European Championship nog te halen moet hij minimaal de halve finale halen. Van der Voort is al zeker van plaatsing en won van de jongeling Nico Blum. Zaterdag wacht nu Ian White. De vijfde Nederlander die in actie kwam was Meeuwisse, hij verloor van Jamie Caven. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen morgen in, zij spelen tegen Zoran Lerchbacher, Chris Dobey en Keegan Brown

Strijd om laatste WK-ticket

Zaterdag zal ook duidelijk worden wie het zestiende en laatste WK-ticket pakt via de Pro Tour Order of Merit. Kevin Painter staat nu zestiende en miste een aantal matchdarts in zijn partij tegen Andy Boulton. Daardoor moet hij hopen op Simon Whitlock. Krzysztof Ratajski speelt namelijk tegen The Wizard en stoot bij een zege Painter uit de top-16. Een ander opvallend resultaat was vrijdag de nederlaag van James Wade tegen Nathan Aspinall, The Machine loopt daardoor plaatsing mis voor het European Championship.

European Tour 12: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour