Connect with us

World Series of Darts

Dekker verrast als vierde Nederlander op World Series Finals

Jan Dekker heeft zich geplaatst voor de World Series Finals. Het eindtoernooi van de World Series wordt van 3 tot en met 5 november in Glasgow gehouden. Naast zestien uitnodigingen voor dit invitatietoernooi, dat niet meetelt voor de wereldranglijst, waren er acht kwalificatieplaatsen te verdienen. In Barnsley sloeg Dekker toe.

Klaasen erin, Taylor heeft weer geen zin

Phil Taylor is in Glasgow de opvallende afwezige. Hij speelde vorige week al niet in Ierland tijdens de World Grand Prix en heeft ook geen zin om aan de slag te gaan in Schotland. Door zijn absentie schoof Gerwyn Price het toernooi binnen als nummer negen van de World Series Ranking. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn via deze route ook uitgenodigd. De vier hoogste spelers op de wereldranglijst zijn daarnaast uitgenodigd, waaronder Jelle Klaasen.

Dekker gooit zich erin

Op het kwalificatietoernooi waren veel Nederlanders van de partij, uiteindelijk pakte alleen Dekker een ticket. De Drent won van Paul Nicholson en James Wilson, om in de finaleronde af te rekenen met Steve Hine. The Muffin Man ging eraf met 5-3. Voor Dekker een opsteker, want hij moet de komende twee dagen ook zijn ticket voor het wereldkampioenschap zien binnen te slepen. Jeffrey de Zwaan kwam één leg tekort. Hij verloor in de finale met 5-4 van Chris Dobey, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Yordi Meeuwisse sneuvelden in de halve finale.

Deelnemers World Series Finals 2017

Gary Anderson, Michael van Gerwen, Peter Wright, Raymond van Barneveld, James Wade, Daryl Gurney, Kyle Anderson, Gerwyn Price, Adrian Lewis, Mensur Suljovic, Dave Chisnall, Jelle Klaasen, Simon Whitlock, Corey Cadby, Michael Smith, Max Hopp, Rob Cross, Dimitri van den Bergh, Chris Dobey, Jonny Clayton, Mark Webster, Jan Dekker, Simon Stevenson

Delen:

Meer over World Series of Darts