Connect with us

European Tour

Dekker vloert Lewis op Dutch Darts Masters

Jan Dekker heeft voor de grootste verrassing gezorgd in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters. De Drent, woonachtig in Friesland, wist Adrian Lewis te verslaan. Het was voor Jackpot inmiddels de zoveelste dreun die hij moet incasseren. Ook Jermaine Wattimena haalde de tweede doorgang in Zwolle, waar Christian Kist, Jeffrey de Graaf en James Wade sneuvelden.

Dekker plaatst tussensprint

Lewis zit al inmiddels een jaar in vreselijk wak. Op de vloertoernooien wil het nog wel lukken, zodra er een podium bij komt kijken lijkt niets meer te lukken. Jan Dekker wist daar optimaal van te profiteren. Dekker speelt het hele jaar al sterk, maar heeft een aantal keer flink pech gehad met tegenstanders die astronomische cijfers overlegden. Toch doet hij nog volop mee om zich te plaatsen voor de World Matchplay en een goede run in Zwolle kan daar aan bijdragen. In de openingsfase pakte Lewis nog het voortouw, maar met een 11-darter was het 33. De break volgde in een leg waarin Lewis scores noteerde van 57, 29, 36 en 39. Een volgende 180’er van Dekker was goed voor 5-3 en twee legs later was een volgende maximale score de inleiding voor een 13-darter. In de tweede ronde wacht Simon Whitlock.

De Graaf mist matchdarts

Ook Wattimena haalde de tweede doorgang. De Brabander is aan een zeer solide jaar bezig en dat liet hij in Zwolle nog maar eens zien. Adam Huckvale werd eenvoudig verslagen met 6-3, Wattimena speelt nu tegen Joe Cullen. Minder goed verliep het voor De Graaf en Kist. De Graaf kwam nog op een 5-4-voorsprong tegen Steve Beaton en miste in de slotleg drie matchdarts vanaf 24. Beaton had er op dat moment al twee gemist en redde zich alsnog met zijn derde dart op dubbel-5. Kist kwam niet in de buurt tegen Kyle Anderson (3-6). Grote verrassingen naast de uitschakeling van Lewis waren er ook door toedoen van Cristo Reyes en Josh Payne. Reyes versloeg James Wade met 6-3 en liet eindelijk weer eens een goede partij zien. Jonny Clayton won een aantal weken geleden nog een Euro Tour, nu verloor hij in de eerste ronde van Payne met 6-5.

Delen:

Meer over European Tour