Connect with us

World Darts Championship

Dekker voorkomt rampjaar door winst WK Qualifier

Jan Dekker PDC WK Darts 2019

Jan Dekker heeft via een achterdeurtje toch het PDC World Darts Championship 2020 bereikt. De in Friesland woonachtige Drent kende op de Pro Tour een rampjaar en bleef ver verwijderd van het WK. Winst op de regionale qualifier in Leeuwarden bracht uitkomst.

Op tijd bijgeschakeld

Op de Pro Tour kwam Dekker dit jaar geen moment op gang en hij bleef met 6.250 pond achterstand dan ook ruim verwijderd van plaatsing voor het WK. Zo moest hij zich zien te redden via één van de qualifiers en sloeg toe in Leeuwarden. In de latere rondes won hij van Geert Nentjes en Jeffrey de Graaf, in beide gevallen met 6-4. De finale leek mis te gaan tegen Derk Telnekes, die drie matchdarts miste. Daarna schakelde Dekker knap bij. Hij dwong een elfde leg af met een 117-finish en pakte de zege met twee 180’ers een 11-darter.

Negen en bijna tien Nederlanders

Met de winst van Dekker zijn er nu negen Nederlanders zeker van het PDC WK Darts in Alexandra Palace. Geert Nentjes staat er heel goed voor om de tiende te worden. De darter van Urk staat namelijk bovenaan de opgeschoonde Development Tour Order of Merit. Een plaats bij de eerste twee kan hem bijna niet meer ontgaan.

Alle Nederlanders op het WK

Delen:

Meer over World Darts Championship