Connect with us

European Tour

Dekker wint in Dusseldorf; Kist en De Graaf onderuit

Jan Dekker PDC Darts

Jan Dekker heeft de tweede ronde van de European Tour in Dusseldorf weten te bereiken. De Drent was met 6-4 te sterk voor John Henderson. Voor Jeffrey de Graaf en Christian Kist viel het doek. De twee oranjedarters kregen kansen, maar die lieten ze liggen tegen Dimitri van den Bergh en Jamie Caven. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen waren automatisch geplaatst voor de tweede ronde.

Snelle break weggegeven

Kist en Caven streden om een ticket te winnen voor de tweede ronde, waarin Michael van Gerwen zal wachten. En dan te bedenken dat Caven twee weken geleden nog met 10-0 aan de kant is gezet door Mighty Mike op de World Matchplay. Scorend nam Kist direct het initiatief met een 180’er en vond dubbel-8 met zijn eerste dart voor de break. The Lipstick maakte er 2-0 van, maar gaf het daarna uit handen. In de vierde leg had hij niet voldoende aan 21 pijlen om zijn eigen leg te houden en in de zesde leg wist Caven te breken met een 124-finish (2-4). Kist miste vier darts om terug te slaan en kreeg een vijfde leg op rij om zijn oren. Doordat Caven zes matchdarts miste kwam er nog een negende leg, daarin klaarde de Engelsman wel de klus. En zo krijgt hij een herkansing tegen Van Gerwen.

116-finish van Dekker

Dekker profiteerde in de eerste helft van de partij vooral van de missers van Henderson. De grote Schot was scorend veel sterker, maar miste in zowel de eerste als de vijfde leg drie darts op de dubbels. Zo kwam Dekker op 3-2, om in de zevende leg toe te slaan met een fraaie 116-finish. Vanaf 68 sloeg Henderson in de achtste leg opnieuw niet toe en nu was de Nederlander gevlogen. Via dubbel-7 pakte de Drent de overwinning (6-4) en mag nu zaterdag aanleggen tegen Dave Chisnall. “Ik ben vooral opgelucht met deze zege”, vertelde Dekker na afloop op het podium. “Ik ben op vakantie geweest en daardoor heb ik mijn darts eigenlijk acht dagen niet aangeraakt. Dankzij deze zege kan ik nu ontspannen aan de slag tegen Chisnall.”

Tweede 160-finish valt niet

De Graaf begon sterk tegen Dimitri van den Bergh. De Noord-Hollander gooide een 160-finish en miste tops voor een tweede 160-finish. Daardoor werd het geen 3-1 maar 2-2. Dat bleek ook gelijk het kantelpunt in de partij. De Belg was vervolgens scorend veel meer solide, wat goed zichtbaar was in de 100+ scores (19 om 6). Zodoende kreeg De Graaf nog maar weinig kansen op de dubbels en verloor met 6-2. Jelle Klaasen stroomt zaterdag in tegen Ritchie Edhouse, Benito van de Pas heeft een zware loting met Daryl Gurney. De Noord-Ier won de thriller van de dag tegen Robbie Green met 6-5, na een 1-4-achterstand.

European Tour Dusseldorf: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour