Connect with us

Premier League Darts

Den Haag wil Premier League Darts in huis halen

De gemeente Den Haag zou maar wat graag de Premier League Darts in huis willen halen. De afgelopen jaren wordt Rotterdam aangedaan door het rondreizende circus met de beste spelers van de PDC. Zowel dit als volgend jaar zijn er zelfs twee avonden in Ahoy. De gemeente onderzoekt nu of het mogelijk is om een speelavond naar Den Haag te halen.

Oriënterende fase

Dit onderzoek volgt op het aanstaande pensioen van Raymond van Barneveld. Wethouder Richard de Mos laat aan Omroep West weten dat het een mooi eerbetoon zou zijn aan Barney. De kalender voor de Premier League Darts van 2019 ligt al vast, waardoor een mogelijke avond in Den Haag op zijn vroegst in 2020 plaats zou vinden. Een locatie voor het event is er echter ook nog niet. “We zijn in een oriënterende fase’, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen de regionale omroep.

Tot topsport verheven

De Mos: “Barney is een wereldberoemd Haags darter. Hij heeft in zijn eentje darts in Nederland tot topsport verheven. Er is een tijdperk voor en een tijdperk na Barney. Hij werd de beste darter van de wereld. Sindsdien zijn vele tienduizenden Nederlanders verknocht aan de sport. Raymond is een echte Haagse grootheid van ongekende sportklasse.”

Ryder Cup of Darts

Behalve de Premier League Darts in Rotterdam zal in 2019 ook de World Series Finals in Nederland worden gehouden, hiervoor is de AFAS Live in Amsterdam gekozen. Van Barneveld zou zelf graag een toernooi willen opzetten dat doet denken aan de Ryder Cup, darters uit Groot-Brittannië nemen het op tegen darters uit de rest van de wereld. Ook hiervoor zou Den Haag een optie kunnen zijn, al is de woordvoerder van de gemeente afwachtend. “Het staat niet in het coalitieakkoord. Maar voor goede ideeën staan we altijd open.”

Delen:

Meer over Premier League Darts