Connect with us

Premier League Darts

Derde tik op rij voor Barney in Premier League

Raymond van Barneveld heeft opnieuw een flinke tik gekregen in de Premier League Darts. Na een ruime nederlaag tegen Michael van Gerwen en een oorwassing tegen Michael Smith (7-0), begon hij nu goed tegen Daryl Gurney. Vanaf de break in de vijfde leg was hij echter uit zicht van de Noord-Ier die afsloot met 10,76 per beurt: 3-7.

158-finish om reeks te doorbreken

Na een indrukwekkend eerbetoon aan Eric Bristow begon Gurney scherp. Hij gooide direct een 180’er, gevolgd door een maximale score in de tweede leg. Vanuit het niets knalde Barney er een 158-finish in en daarmee doorbrak hij een reeks van dertien verloren legs op rij in de Premier League. Een solide leg bracht hem op voorsprong, om ook een 180’er te vuren. Er kwam alleen geen goed vervolg, waardoor Gurney met een 76-finish toch zijn eigen leg pakte. De Noord-Ier beurte door, stond na negen pijlen op 32 en brak opnieuw met een 11-darter: 2-3.

Verschil opeens groot

Vanaf dat moment was het verschil opeens heel erg groot. Gurney kreeg zeven beurten de tijd om zijn eigen leg te houden, gevolgd door een 180’er met een bulls-eye 121-finish (2-5). Superchin werkte zijn eigen leg in vijf beurten uit, voor Van Barneveld na vijf legs op rij weer een leg bij kon schrijven. Gurney gooide echter alweer zijn vijfde 180’er, waarop de maximale score van de Nederlander te laat kwam: 3-7.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts