full screen background image

Van den Bergh en Payne in Jeugd WK-finale, Cadby geklopt

Josh Payne en Dimitri Van den Bergh gaan op 26 november strijden om de wereldtitel bij de jeugd. In Wigan wisten zijn de finale te bereiken door Corey Cadby en Luke Humphries in de halve eindstrijd te verslaan. Daarmee kwam er een einde aan de hoop van Cadby op deelname aan het PDC World Darts Championship.

Mannen in vorm

In de onderste helft van het speelschema waren Humphries en Van den Bergh de favorieten en dat maakten ze ook waar. Samen streden ze tot dit weekend om de winst van de Development Tour, maar doordat Van den Bergh op de World series Finals speelde kon de Engelsman er met de buit vandoor gaan. Nu kwamen ze elkaar in de halve finale tegen en daarin liep het naar een allesbeslissende leg. Van den Bergh was het scherpste onder de druk en mag naar de finale, die wordt gespeeld voorafgaand aan de finale van de Players Championship Finals in Minehead.

Payne laat zich weer zien

Voor Payne komt de finaleplaats toch wat uit het niets. Vorig jaar wist hij verrassend een Players Championship te winnen bij de grote mannen, maar dit jaar viel hij stil. Ook bij de jeugd kon hij bijvoorbeeld geen enkel toernooi op zijn naam schrijven. Nu viel alles echter op zijn plaats. Hij won van de Duitse tiener Nico Blum (6-4) en daarna ook van Adam Hunt (6-2), Justin van Tergouw (6-5) en Kenny Neyens. In de halve finale wachtte Corey Cadby en ook de Australiër werd met 6-3 verslagen. Jeffrey de Zwaan was de beste Nederlander met een plaats in de kwartfinale. Hij won onderweg van Benito van de Pas, voor Cadby te sterk bleek.

Geen wereldkampioenschap voor Cadby

Voor Cadby is de uiteindelijke uitschakeling een hard gelag. De Australiër werd vorig jaar wereldkampioen bij de jeugd en speelde op het wereldkampioenschap. Hij besloot nog een jaar in eigen land te blijven, om pas in 2018 de overstap naar Europa te maken. Uiteindelijk heeft dit slecht uitgepakt. Cadby wist de Australische Tour niet te winnen en schoot ook tijdens de Oceanic Masters tekort. Zodoende moest hij het WK bij de jeugd winnen om nog naar Alexandra Palace te mogen, maar deze kans is nu dus ook verkeken. Van den Bergh is al geplaatst voor het WK, maar Payne strijdt later deze maand naast de WK-titel ook voor een ticket naar Alexandra Palace.

Delen: