full screen background image

Van den Bergh kroont zich tot PDC wereldkampioen bij de jeugd

Dimitri Van den Bergh heeft zich gekroond tot wereldkampioen bij de jeugd. De Belg is daarmee de opvolger van Corey Cadby. De Australiër werd in de halve finale verslagen door Josh Payne, maar de Engelsman kon op het grote podium in Minehead vooral de scores van Dreammaker niet volgen.

Dreammaker schiet uit de startblokken

Van den Bergh wist zijn eigen leg overtuigend te houden en zette vervolgens druk in de leg van de Engelsman. Dreammaker stond klaar op 38, met Payne nog op 124. De Engelsman kon geen triple vinden en Van den Bergh maakte er gelijk 2-0 van. Payne sloeg terug met de eerste 180’er en een 84-finish voor de rebreak, maar met een gemiddelde van boven de 100 per beurt kwam Van den Bergh toch alweer op 3-1.

146-finish de beslissing

De Belg pakte de vierde leg, voor Payne met een 108-finish het verschil nog wist te verkleinen. Van den Bergh ging daar echter alweer keihard overheen met een 146-finish om op matchpoint te komen. Payne hield zijn eigen leg, maar daarna was het beslist via dubbel-18. Het levert Van den Bergh naast de wereldtitel ook een cheque op van 10.000 pond. Net zoals Payne mag hij zich volgend jaar ook melden op de Grand Slam of Darts. Het slechte nieuws voor Payne is dat hij zich door het mislopen van de titel nog niet plaatst voor het PDC World Darts Championship. Hij moet zich maandag dan ook melden op de PDPA Qualifier, waar nog drie plaatsen te vergeven zijn voor het WK.

Delen: