Connect with us

World Darts Championship

Dobey maakt einde aan sprookje van ‘Queen of the Palace’ Sherrock

Fallon Sherrock PDC WK Darts 2020

Fallon Sherrock is in de derde ronde van het PDC WK Darts 2020 uitgeschakeld door Chris Dobey. Twee keer pakte Sherrock een set voorsprong, met 8 uit 11 op de dubbels. In de vierde set vielen de dubbels even niet en Dobey was daarna gevlogen. Scorend was hij de baas en wist met ruim 101 per beurt de partij uit te gooien. Hij staat nu tegenover Glen Durrant.

Dobey bibberend in de achtervolging

Sherrock begon gelijk sterk met twee 180’ers voor een 2-0-voorsprong. Met een 15-darter sloeg Dobey terug, om een volle beurt te missen vanaf 40. Zo was de eerste set met een 77-finish voor Sherrock, om ook de eerste leg van de tweede set te pakken met een 104-finish voor de 12-darter. Daarna zakte ze scorend weg en wist Dobey weg te lopen. Een 11-darter kreeg het vervolg met twee 180’ers. De zevende dart ging ook in de triple-20, maar triple-19 werd niet gevonden. De break was wel een feit, om drie pijlen voor de set te verprutsen. Met een 96-finish was het 2-2 en in haar eigen leg kreeg ze zeven beurten de tijd. Er kwam geen dart op een dubbel en Dobey maakte 1-1.

Iedere leg een pijl op een dubbel

Hollywood leek door te zetten, tot Sherrock een 142-finish wist te noteren. Dobey gooide dan wel twee 180’ers in de tweede leg, omdat bulls-eye niet viel was het via tops alweer 2-0. Dobey deed wat terug met een 68-finish, maar Sherrock pakte met een 180’er en dubbel-16 de derde set. Ze was op dat moment 8 uit 11 op haar dubbels. In de eerste leg kwam er zowaar een misser op tops en kon Dobey breken. Ook in de tweede en de derde leg miste ze één dart op de dubbel en zo was het 2-2 in sets.

Sprookje uitgeblazen

Aangeslagen was Sherrock allerminst, want ze wist gelijk weer een break te noteren met een 124-finish. Scorend bleef Dobey echter de baas, zijn gemiddelde zat dan ook tegen de 100 per beurt aan. Hij brak gelijk terug, zag Sherrock tops missen voor een 120-finish en kwam voor het eerst in de partij op voorsprong. Hollywood pakte de set en brak gelijk in de zesde set met een 12-darter. Zijn gemiddelde kwam daarmee boven de 100 per beurt uit en knalde er nog een 141-finish uit. De 94-finish besliste het duel.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship