Connect with us

Grand Slam of Darts

Dobromyslova laat Mardle ontsnappen

Wayne Mardle nam met een trillende hand plaats in de studio van ITV. Hawaii-501 kwam op een 4-0-voorsprong tegen Anastasia Dobromyslova, maar mocht aan het einde van de partij nog blij zijn met een 5-4-overwinning. Eén slechte beurt zorgde ervoor dat de Russische er nét niet in slaagde om voor een unieke prestatie te zorgen.

Nog nooit wist een vrouw op een televisiepodium te winnen van een man. Ze krijgt nog één kans op de Grand Slam of Darts tegen Kevin McDine. Vier legs was er niets aan de hand voor Mardle. De onderbreking zorgde er alleen voor dat zijn ritme werd verbroken. Na afloop noemde hij het dan ook een zware partij. “Ik moet eerlijk zijn, Anastasia speelde gewoon beter.” Dat was in de cijfers ook te zien, want Dobromyslova had een beter gemiddelde (85) dan Mardle (78). “Voor mij is dit extra moeilijk, omdat ik momenteel gewoon niet goed sta te spelen. Dat levert extra veel druk op.” Hawaii-501 kreeg zaterdag met 5-0 klop van Kevin McDine en heeft nu nog een kans op een vervolg in Wolverhampton. Dan moet hij wel winnen van John Part.

Dobromyslova was tevreden na afloop. “Tegen Part pakte ik twee legs, nu vier. Hopelijk kan ik de volgende partij winnen.” Er waren nu alleen ook al volop kansen om de partij te pakken. Mardle kon de triples niet meer vinden in de negende leg en Dobromyslova ging dan ook als eerste richting een finish. De zenuwen speelden alleen op. Met slechts een score van 21 kwam ze uit op 110, waardoor Mardle de druk er vol op kon zetten. De Russische kon de finish niet afronden en Hawaii-501 kon dat met dubbel-16 wel.

Gary Anderson – Kevin Painter 5-2

Eerder op de dag maakte Anderson veel indruk. Hij kon een dag eerder zijn ritme nog niet vinden, waardoor Paul Nicholson verrassend met 5-4 kon winnen. Eenmaal gewend aan het podium in Wolverhampton moest Kevin Painter eraan geloven. Met een gemiddelde dat lang ruim boven de 100 per beurt zat, werd The Artist aan de kantgezet. Door een zwakkere laatste leg, waarin Painter lefst acht darts miste op de dubbels, kwam Anderson uiteindelijk uit op 97 gemiddeld. Hij combineerde dit wel met vijf uit zeven dubbels raak. Painter is vooral zoekende naar zijn vorm. Hij pakte vandaag een nieuwe versie van zijn darts, maar succes bracht het nog niet.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts