Connect with us

World Darts Championship

Dobromyslova wint mondiale Qualifier voor tweede WK-deelname

Anastasia Dobromyslova 2018 PDC WK Darts

Anastasia Dobromyslova gaat voor de tweede keer deelnemen aan het PDC World Darts Championship. De Russin was in het Duitse Dusseldorf de beste op de allereerste qualifier voor dames. Later deze maand wordt er nog een tweede gehouden voor Britse speelsters.

Plaatsen ingeruimd voor dames

In 2009 was Dobromyslova al van de partij in Alexandra Palace. Ze wist zich toen te plaatsen als de qualifier uit Rusland, om in de voorronde te verliezen van Remco van Eijden. Door de uitbreiding van 72 naar 96 spelers op het PDC World Darts Championship is er ditmaal plaats ingeruimd voor twee dames. Daarvoor worden er twee qualifiers gehouden, waarvan de eerste vandaag in het Duitse Dusseldorf voor alle dames buiten Groot-Brittannië.

Dobromyslova doet zelf het harde werk

De grote namen sneuvelden stuk voor stuk. Corinne Hammond ging al in de eerste ronde eraf, de Nederlandse favorieten Aileen de Graaf en Sharon Prins waren twee rondes later de klos. Marjolein Noijens wist Hammond te verslaan, maar ook zij wist het in de kwartfinale niet te redden tegen de Portugese Neuza Beatrix da Cunha Araujo. Die ging in de halve finale op haar beurt weer ten onder tegen de Duitse Silvia Dolores Keller, eveneens de bedwinger van Irina Armstrong en Dana Verhaegen (vrouw van Kim Huybrechts).  De andere halve finale was het absolute topduel tussen Dobromyslova en de Japanse Mikuru Suzuki. De Russin won met 5-2 en walste vervolgens met liefst 6-0 over Dolores Keller heen.

Delen:

Meer over World Darts Championship