Connect with us

Pro Tour

Dolan pakt laatste ProTour-zege van 2013

Brendan Dolan is helemaal los. De Noord-Ier hikte jaren tegen zijn eerste toernooizege aan. Drie weken geleden was het voor hem eindelijk raak met een Players Championship-titel. In Barnsley schreef Dolan gelijk ook maar zijn tweede hoofdprijs op zijn naam. In de finale werd de grote verrassing van de dag, Jamie Robinson, verslagen met 6-1.

Robinson stunt, maar nét geen WK

Dolan won op weg naar de finale van Connie Finnan (6-3), Keith Stephen (6-2), Mark Jones (6-3), Wes Newton (6-4), Gary Anderson (6-3) en Terry Jenkins (6-2). In de bovenste helft van het speelschema sneuvelden al in een vroeg stadium alle grote namen. Daar wist Jamie Robinson optimaal van te profiteren. Door zeges op Ronny Huybrechts, Andy Smith, Jamie Lewis en Ricky Evans kwam de 37-jarige darter uit Colchester in de finale. Tot vandaag was hij nog niet verder gekomen dan de laatste-16 bij een PDC-toernooi. Had hij gewonnen van Dolan, dan had Robinson zich ook in één keer geplaatst voor het PDC World Darts Championship. Dat bleef echter uit. In de finale liep Dolan gelijk naar 0-4, om het overtuigend af te maken met 1-6 en een gemiddelde van 100,22 per beurt.

Geen Nederlands succes

Net zoals op zaterdag was er weinig te juichen voor de Nederlanders. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen waren nog de beste landgenoten. Klaasen verloor in de derde doorgang van Steve Beaton, nadat hij Andy Jenkins en Scott Rand had verslagen. Van Gerwen verloor in de derde ronde van Ricky Evans. De jonge Engelsman was in de tweede ronde ook al te sterk voor Vincent van der Voort. Door deze vroege uitschakeling kon Fast Vinnie ook de Players Championship Finals vergeten. Roland Scholten verloor eveneens in de tweede ronde. De andere landgenoten konden al na één partij inpakken.

Vechten om WK-plaatsen

Ondertussen werd er gestreden om de laatste plaatsen voor het wereldkampioenschap. Evans haalde na de zeges op de Nederlanders zelfs de halve finale. Het bezorgde hem de laatste rechtstreekse plaats. Ook Mark Dudbridge mag zich opmaken voor Alexandra Palace en slachtoffer van deze dadendrang werd Andy Jenkins. Hij zal net zoals onder meer Colin Osborne die dit weekend uit de top-32 van de wereld is gevallen maandag in actie moeten komen op de PDPA Qualifier. Daar zijn de laatste twee tickets te verdienen voor het PDC World Darts Championship.

Delen:

Meer over Pro Tour