Connect with us

Pro Tour

Dolan wint pikante generale op eigen bodem

Brendan Dolan heeft in aanloop naar de World Grand Prix het laatste Players Championship gewonnen. Dat deed hij in Ierland op eigen bodem, met alweer zijn vijfde toernooizege van dit jaar. Vooral de finale was pikant, want Dolan versloeg Gary Anderson. De twee staan maandag ook tegenover elkaar in de eerste ronde van de World Grand Prix.

Beste van het jaar

Anderson, Dolan en Michael van Gerwen vormen de top-3 van de Pro Tour Order of Merit. Zaterdag stond de Nederlander al in de finale, waarin hij verloor van Justin Pipe. Nu was het de beurt aan het andere tweetal. Anderson had geen moeite met Andy Parsons (6-3), Andy Jenkins (6-2), Jamie Caven (6-3), zaterdagwinnaar Pipe (6-4) en Stephen Bunting (6-2). De halve finaleplaats is voor Bunting weer een stap richting de top-32, hij staat inmiddels op plaats 39. Om de top-32 nog voor het WK te halen – en dan dus zomaar een vroege tegenstander te worden van een speler uit de top van de ranglijst – moet hij nog 20.000 pond zien te verzamelen.

Scherpe finale

Dolan won ondertussen van Keith Rooney (6-4), Denis Ovens (6-3), Connie Finnan (6-2), Dave Pallett (6-2), Kim Huybrechts (6-2) en Joe Cullen (6-3). De kwartfinale was voor Huybrechts zijn beste prestatie sinds de zomer, de halve finale van Cullen was zijn tweede van het jaar. Mark Webster en de Australiër Kyle Anderson deden ook goede zaken met een kwartfinaleplaats. In de finale nam Dolan gelijk een 2-0-voorsprong met een 109-finish. Anderson verkleinde de achterstand tot 3-2, waarop The History Maker iedere kans benutte. Met een 64- en 65-finish was het 5-2, om via 89 de klus te klaren (6-2).

Van de Pas

Benito van de Pas was net zoals de laatste weken al vaker het geval de beste Nederlander. In de vierde ronde verloor hij met 6-5 van Justin Pipe. Met wederom duizend pond erbij is Van de Pas de top-64 al binnengekomen op plek 63. Op de ProTour Order of Merit is zijn achterstand op plaats 32 nog maar 500 pond. De top-32 krijgt een uitnodiging voor de Players Championship Finals. Michael van Gerwen verloor net zoals Van de Pas in de vierde ronde, Joe Cullen was met 6-4 te sterk. Ryan de Vreede en Vincent van der Voort verloren in de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour