Connect with us

Pro Tour

Dolan zet zijn wederopstanding voort met tweede titel

Brendan Dolan is er voor de tweede keer dit seizoen in geslaagd om een Players Championship te winnen. De Noord-Ier was op het voorlaatste toernooi van de Pro Tour in de finale met 8-6 te sterk voor Ian White. Peter Wright zorgde voor een opvallend hoogtepunt.

Tweede keer raak

Dolan zakte de afgelopen jaren langzaam uit de ranglijsten weg, tot hij in augustus pardoes een Players Championship wist te winnen. Daarmee was een droogte van vijf jaar voorbij en direct heeft The History Maker de smaak weer te pakken. Zo won hij nu in Barnsley van Mark Webster en Gerwyn Price door gemiddeldes van 104,9 en 104,8 per beurt. In de halve finale kwam er een beslissende leg aan te pas tegen Peter Wright, om in de finale Ian White te verslaan. Het was voor The Diamond al zijn vierde finale op een vloertoernooi, maar hij wist dit jaar nog niet te winnen.

Record Wright

Peter Wright wist een opvallend record neer te zetten. Hij won namelijk van Krzysztof Ratajski met 6-0 door een gemiddelde neer te zetten van 123,5 per beurt. De wedstrijd werd op één van de streambanen getoond en was daarmee de beste wedstrijd ooit voor de camera’s. Michael van Gerwen gooide in de Premier League al eens 123,4 per beurt.

Bekijk het record van Wright

Halve finale Meulenkamp

Beste Nederlander in Barnsley was Ron Meulenkamp. The Bomb wist voor de zesde keer een halve finale te halen, maar het was ook de zesde keer dat hij over deze horde struikelde. White was met 7-5 te sterk. Jeffrey de Zwaan en Maik Kuivenhoven haalden allebei de derde ronde.

Delen:

More in Pro Tour