Connect with us

World Cup of Darts

Dolblije Van Gerwen en Wattimena: “Paella gemaakt van die Spanjaarden”

Jermaine Wattimena PDC World Cup of Darts 2019

Jermaine Wattimena heeft een klinkend debuut gemaakt op de World Cup of Darts. Samen met Michael van Gerwen won hij met 5-0 van Spanje en deed zelf het harde werk met een 108-finish in de openingsleg. In de tweede ronde wacht zaterdagavond Polen.

Dit is schitterend

Tegenover RTL7Darts reageerde Wattimena dolblij. “We begonnen de eerste leg slecht, maar ik gooi de 108-finish gelijk uit. Die deed best pijn volgens mij en er kwam ook gelijk een 180’er overheen.” Van Gerwen had genoten van zijn koppelgenoot. “Ik gooi altijd veel energie in een wedstrijd en dat doet hij nog meer. Dat is schitterend.” Over de zege: “We mogen niet klagen. natuurlijk waren er schoonheidsfoutjes, maar het is gewoon 5-0. Dat is genieten. We hebben paella gemaakt van die Spanjaarden.”

Vol vertrouwen naar Polen

De samenwerking liep dan ook goed. “We hebben samen al in de jeugd gespeeld. Dat we dan nu voor Nederland uitkomen is best apart en leuk.” Zenuwen kende Wattimena vooraf wel. “Dat was na de 108-finish eigenlijk compleet verdwenen. Toen ging het lopen.” In de tweede ronde wacht Polen. Van Gerwen: “Daar gaan we met vol vertrouwen in. Zeker doordat de singles erbij komen, daar ligt toch onze kracht. En als je met 5-0 van Spanje wint, moet je ook van Polen winnen.”

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts